1

Onderwerp: voorwerk

Ik wil voor de kerst een taart maken maar deze nu al helemaal voorbewerken zodat ik hem op de dag zelf enkel uit de vriezer hoef te halen en te ontdooien. Is dit mogelijk en blijft het dan nog allemaal mooi en lekker of kun je beter pas 2 dagen vantevoren ermee aan de slag gaan?

2

Re: voorwerk

Je kunt je taart kant-en-klaar, helemaal gedecoreerd en wel in de vriezer doen hoor! Ontdooien bij voorkeur langzaam in een koele ruimte (kelder, garage oid) en liever niet in de koelkast!

Tot taarts, Yvonne
Mijn lijfspreuk: "ik blink in niks uit, maar ik kan een heleboel een beetje!"

3

Re: voorwerk

Ik ontdooi altijd in de koelkast, in een taartdoos. Als hij ontdoot is op het aanrecht op kamertemp laten komen. Gaat altijd helemaal goed! Zelfs de ouwel-vlindertjes die ik eens heb ingevroren (en waarover ik redelijk in panieek raakte, maar pas toen de boel al stijf bevroren was ontdekte :s ) bleven helemaal goed. Terwijl ik dus verwacht had een prutje aan te treffen na het ontdooien.

Groetjes, Carin
If at night you cannot sleep, count your blessings instead of sheep