1 Laatst bewerkt door Naära (02-12-2007 20:54)

Onderwerp: Tips nodig

Ik wil heel graag deze creatie eens uitproberen. Maar heb tips nodig i.v.m. de zwarte tekening op Garfield. In de beschrijving staat dat je die met een airbrush moet doen. Maar dat heb ik niet. Ik heb wel kleurstof (vloeibaar en gel) en een eetbare pen in het zwart. Maar helaas niet zo'n vaste hand met tekenen.
Hoe zouden jullie dit aanpakken (met dus de basismaterialen, ga hier geen airbrush voor kopen)? Misschien met zwarte fondant de strepen snijden en dan gewoon er op leggen? Lijkt me alleen niet heel mooi. Of toch maar met een kwastje aan de gang?
En als er geverfd moet worden, hoe pak ik dat dan aan? Want volgens mij gaat de kleurstof heel erg in de fondant trekken en loopt het dus uit.

Kortom, heel graag jullie idee

[b][color=pink][url=http://www.naara.nl]Na

2

Re: Tips nodig

persoonlijk zou ik het uitsnijden en het erop leggen, maar wel heeeeeeeeel dun uitrollen. maar ja dat is persoonlijk, ik heb ook van die eetbare stiften, maar daar doe ik alleen oogjes ofzo mee, ben  niet zo weg van die pennen

Veel taart plezier

3

Re: Tips nodig

Hmm, eens even denken. Ik zou zelf denk ik de strepen uitsnijden en erop doen, is toch wel een leuk effect denk ik. Je zou ook eens een keer kunnen testen wat het verven doet. Even wat kleurstof mengen met wodka ofzo en dan kijken wat er mee gebeurd. Ik denk niet dat het erin zal trekken, anders zou niemand nog verven.

"Whatever you do, do it with chocolate"
https://regenbooghuisje.com

4

Re: Tips nodig

Volgens mij heeft Debbie Brown ze ook geverfd, het lijkt me sterk dat ze dit zou airbrushen.

Ik keek net even en er staat met de paintbrush en kleurstof (gemengd met de vodka odf zo ).
En dat gaat heel goed gaan, wachten tot de fondant goed opgedroogd is.

5

Re: Tips nodig

En wat dan gebruiken? De vloeibare zwarte kleurstof (spectrum) of de gel (Wilton Icing Colors)?

[b][color=pink][url=http://www.naara.nl]Na

6

Re: Tips nodig

De gel met alcohol, niet te veel, doe het druppelsgewijs want zwart verdund nogal snel. Maar het moet toch voldoende verdund zijn anders ben je meer met de pure gel aan het kleuren en dat duurt een eeuwigheid.

iets anders voor diegene die geen alcohol willen gebruiken in CP haar boek las ik dat ze mengt met citroensap.

7

Re: Tips nodig

Citroensap. Maakt het dan ook uit of het vers of uit een flesje is?
Zou wel een fijne optie zijn, als de taart lukt wordt hij nl. voor een kind.

[b][color=pink][url=http://www.naara.nl]Na

8

Re: Tips nodig

Ik zie trouwens in de beschrijving staan: "dilute black food coloring paste with some cool boiled water"
Nu ken ik die pasta's niet maar ze verdund het dus gewoon met water. Droogt dat dan wel goed op? En smelt dat je fondant (mmf, marsepein) dan niet?

[b][color=pink][url=http://www.naara.nl]Na

9

Re: Tips nodig

Met water droogt het uiteindelijk op maar dat duurt erg lang en kan eventueel toch schade toebrengen aan de fondant. In latere boeken zegt ze trouwens ook alcohol.

Dat verdampt toch hoor. Want soms als je bezig bent zie je het bijna verdampen uit je schaaltje.

10

Re: Tips nodig

Alcohol verdampt zeker. Maar aangezien de taart voor een kind wordt gebruik ik het liever niet. Maar ik ga zeker eens die citroensap proberen!

Bedankt voor de tips zover!

[b][color=pink][url=http://www.naara.nl]Na

11

Re: Tips nodig

Hoi Naära,
Een hele late reactie, maar misschien heb je er nog wat aan.. Ik heb zelf deze garfield ook gemaakt en de strepen heb ik er gewoon opgetekend.. Eerst de lijntjes getrokken met een eetbare stift en toen ingekleurd met verf.. Ik heb een klein beetje zwarte kleurstof (wilton) gemengd met sterke drank..
Het liep bij mij niet uit en het zag er goed uit.. Het enige nadeel is dat het niet echt goed droogt..
Hoop dat je er wat aan hebt!

Re: Tips nodig

ik zou er stukjes zwart opplakken en de randjes glad wrijven zodat de overgang weer een beetje weg is.

Saskia

Mijn Taarten en workshops vind je op mijn site!
Een bijzondere dag verdient een bijzondere taart!