Onderwerp: Chocolade ganache die niet mislukt !!!
Hoi,
Ik heb deze uit het boek van Peggy Porchen !!
Benodigdheden :
- 250 gram chocolade. ( pure chocolade van verkade als er maar meer dan 50 % cacao gehalte in zit )
-250 ml slagroom.
- 3 of meer eetlepel van een likeur bv Becardi ( hoeft niet perce likeur door te doen )
Hoe te maken :
Stap 1 : doe de chocolade in kleine stukjes, even door de blender is wel zo snel, en daarna in een glazen kom.
Stap 2 : de slagroom aan de kook brengen en daarna over de chocolade gieten en met een garde goed roeren.
Stap 3 : Als alles is gesmolten dan bv 3 eetlepels likeur door gooien. ( hoeft niet perce ) en mag naar smaak.
Stap 4 : laten afkoelen, ik zelf laat het ongeveer 2,5 uur afkoelen, ik zet het op een koele plek bv de garage, wel ga ik elk half uur kijken naar de gewenste dikte, ook elk half uur even door roeren. Als je hem heel dik wil dan kan je langer wachten maar als je hem vloeibaar wil dan kan je het sneller gebruiken, het ligt ook aan het weer hoe snel het gaat, als het vriest dan gaat het soms sneller dan 2,5 uur.
En dan kan je met een jus lepel de chocolade ganach over je taart gieten.
Veel plezier met maken.
Groetjes,
Manika
www.taartenvanmanika.nl