1

Onderwerp: flavouring oil

kun je als smaakje in je botercreme/icing/marsefond ook gewoon een flavouring oil gebruiken, of moet het gewoon een waterig substantie zijn.
het "verpest" toch niet je recept, aangezien ik vaker heb gelezen dat een minimale verkeerde ingredient het hele recept kan verpesten.

2

Re: flavouring oil

Volgens mij moet het bij botercreme wel kunnen. Maar bij icing en marsefond zou ik het niet doen. Bij marsepein zou je het eens kunnen proberen, omdat daar natuurlijk al amandelen inzitten en daar zit ook amandalolie in. Maar daar twijfel ik ook een beetje aan, omdat marsepein altijd erg gevoelig is voor bederf. Tenminste dat is mijn ervaring met eigengemaakte marsepein..

Groetjes van Carina
http://www.taartwerk.nl

3

Re: flavouring oil

Ik zou icing (royal icing dan) ook nog wel proberen, maar vraag me af of dat veel effect heeft - of nut qua smaak. Als je het alleen gebruikt voor de marsepein die je gelijk gebruikt zal het niet gelijk bederven, maar langer bewaren daarna zou ik ook niet doen.

Ik ken trouwens heel de term 'flavouring oil' niet, maar dat kan aan mij liggen?

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

4 Laatst bewerkt door karentje (26-11-2007 17:57)

Re: flavouring oil

Je kan dat gebruiken in icing om koekjes smaakjes te geven. Of in de cakes. of in de botercreme etc.
http://www.lorannoils.com/Products.asp? … Flavorings bijvoorbeeld.
Ik heb er op cakecentral al dikwijls over gelezen, zo is er een befaamde prinses flavour of wedding bouquet flavour die de taarten zo lekker zou maken ?

http://www.nationalflavors.com/products.htm is ook nog eentje.

Ik zou het wel eens ooit willen proberen en proeven.

5

Re: flavouring oil

ja precies die bedoel ik dus ook, flavouring oil van lorann

dus die kan ik gewoon gebruiken voor icing, botercreme en ook dus de biscuit

da's fijn dan, want ze zijn behoorlijk geconcentreerd dus je hebt er zeer weinig van nodig, gaan ze lang mee.