1

Onderwerp: aantal vragen

Hoi Meiden,

Ik heb het boek van Peggy eens zitten bekijken en had direct een paar vragen waarbij jullie me hopelijk kunnen helpen:

* voor de suikersiroop staat er 250ml suiker. Moet dat geen gram zijn?
* ze bekleed de taarten eerst met marsepein en daarna nog een keer met fondant. Is dat niet erg veel of doen jullie dat ook?
* ze drenkt de taart altijd in met suikersiroop. doen jullie dit ook en waarom is dit?
* ze snijd alle "korsten" aan de bovenkant van de taart weg. Is dat omdat je dan een blak oppervlak hebt om op te werken?
* met welk gereedschap snijden jullie de taart in plakken

Ik blijf vragen houden zo stom. denk dat ik vandeweek gewoon maar eens moet gaan beginnen en dan zien waar het schip strand haha.

Ga nog even lekker verder neuzen hier op het forum.
Groetejes

2

Re: aantal vragen

1. is ml oftewel ongeveer 1 cup (inhoudsmaat)

2 In Engeland heel normaal voor bvb rich fruit cake maar niet nodig bij zachte cake soorten, dan kun je kiezen tussen fondant of marsepein of andere zaken.

3. Dat heet tremperen, dat kun je doen met bakkerssuroop, een mengsel daarvan met likeur of een aroma etc, dit maakt de taart vochtiger, meer smeuig.

4. Mag je helemaal zelf weten, de ene snijdt de top/korsten eraf, een ander draait de taart om, ligt ook aan de soort cake die je gebruikt en hoeverre hij vlak is etc.......

Ik denk dat de meesten hier een lang broodmes of een draadsnijder gebruiken, ik zelf heb een gespecialiseerde tool die elke taart kan snijden en in schijven van 3 mm.....:) Dus ook weer persoonlijk......

I believe in Sandy Claws

3

Re: aantal vragen

1: ml klopt wel, pak er even een maatbeker bij i.p.v. een weegschaal.

2: de meesten gebruiken maar 1 laag, 2 lagen is erg zoet en ik denk niet dat je er veel mensen blij mee zult maken (uitzonderingen blijven altijd, voornamelijk kinderen volgens mij)

3: Doe ik zelf nooit, meestal is de taart al smeuïg genoeg door de vulling. Het is meer een kwestie van smaak.

4 Het makkelijkste vind ik om de taart om te draaien omdat de onderkant mooi vlak is. Soms moet je van de nieuwe onderkant (wat eerst de bovenkant was) nog wel een beetje de bolling eraf snijden, bijv met een gekarteld mes, is niet erg, mag je opeten :)

5:Mijn gespecialiseerde tool is een taartzaag, ideaal, zou ik zeker aanschaffen. Het is even oefenen, maar daarna werkt het heel snel en netjes.
Zie de webshop: http://www.deleukstetaartenshop.nl/prod … ucts_id=90

"Whatever you do, do it with chocolate"
https://regenbooghuisje.com