1

Onderwerp: wanneer toevoegen?

ik wil voor de slagroomtaart van mijn dochtertje de toefjes slagroom rose maken door er wat jam door te doen. ik heb geen kleurstof thuis en daardebij vind ik het wel lekker smaken..slagroom met wat jam. nu is mijn vraag of ik de jam bij het mixen al moet toevoegen, of beter baan het eind wanneer de slagroom stijf is,en deze er doorheen spatelen. maakt het verschil voor de stevigheid?

groetjes andrea

2

Re: wanneer toevoegen?

Misschien moet je er ook een zakje klopfix door doen, anders blijven de toefjes niet mooi waarschijnlijk!

groetjes Petra

Ik weet dat ik niet perfect ben maar ik ben er zo dichtbij dat 't bijna eng is!  Ciao, Petra Hier vindt je mijn website.

3

Re: wanneer toevoegen?

Je kan ook roosviçee toevoegen mocht je dat in huis hebben.

4

Re: wanneer toevoegen?

@petra: ja, klopfix doe ik er idd ook bij door

@ karentje: word het van roosvicee niet dun?

maakt het nu verder niet wat uit wanneer ik de jam toeveg? ivm met de stijfheid vd slagroom?

5

Re: wanneer toevoegen?

Als je jam of roosvicee toevoegt kun je eht beste de klopfix verhogen met 50 % en dan moet het geen probleem zijn.......

I believe in Sandy Claws

6

Re: wanneer toevoegen?

hihih en dan nog een xtje mijn vraag...maakt het uit wanneer ik de jam toevoeg? tijdens het mixen..of moet ik deze er nadietijd door heen spatelen?

groetjes andrea

7

Re: wanneer toevoegen?

We praten hier over kleine hoeveelheden, ik klop de slagroom op met suiker en fix, tot bijna stijf, daarna gaat de vruchtenpuree (ik gebruik purees) even op laag om te mengen en daarna sla ik hem verder stijf......moet geen probs zijn met de fix erbij.....Ik houd de hoeveelheid wel altijd beperkt, het moet een smaakdimensie toevoegen en niet oveerheersen.gewoon proberen wat jij het lekkerste vindt.....

I believe in Sandy Claws