danica schreef:Hallo
Eigenlijk zegt de topic het al.
Ik zou graag willen weten hoe ik bavarios vullingen maak zoals bv van aarbeien
Ik lees morgen heel graag jullie tips en gedachten, dus tot morgen en fijne avond
Er zijn nogal wat mogelijkheden.....
Maar basic doe je het zo:
200 gram slagroom (of yoghurt of zo)
300 gram vruchtenpuree
8 blaadjes gelatine
suiker naar smaak.
Gelatine 10 minuten weken in koud water,
Slagroom opkloppen met suiker, tussen lobbig en stijf.
Gelatine uitknijpen, met 1 el water zachtjes verwarmen en roeren tot gelatine gesmolten is (nooit laten koken) af laten koelen tot net kamertemp (niet weggaan, bijblijven) puree toevoegen en goed roeren. Nu toevoegen aan de slagroom en goed invouwen (niet mixen, niet te hard roeren) tot alles opgenomen is.
Wil je dit gebruiken om hoog te vullen dan plaats je bodemtaart in een vorm waardoor de bavarois niet weg kan en vul af (eventueel een dun laagje botercreme of jameerst), smeer af en zet weg om te koelen tot stijf, daarna taart afdekken en afmaken. Wil je laag vullen dan botercreme dijkje en binnen de dijk de bavaroismeren en daarna koelen (met of zonder toplaag al toegevoegd).
Dit is een standaard recept, er zijn heel wat vervangers om bavarois te maken, pakken zakjes etc. die makkelijker werken en langere houdtijd hebben dan werken met vers fruit.
I believe in Sandy Claws