Onderwerp: Recept chocolade cupcakes
Ik heb weer chocolade cupcakes gebakken volgens het volgende recept:
100g Blue Band op kamertemperatuur
100g donkerbruine basterdsuiker
1 zakje vanillesuiker
snufje zout
Dit mixen tot een romige creme (+/- 10 minuten)
Daarna 2 eieren toevoegen, 1 voor 1.
50 gram pure chocolade smelten (au bain marie) en toevoegen aan het mengsel.
1 eetlepel melk toevoegen.
Hierna de mixer op de laagste stand zetten en 60g zelfrijzend bakmeel met 40g cacao zeven boven de kom. Niet langer mixen dan nodig is.
Bakken op +/- 180 graden Celsius in ongeveer 20 minuutjes.
Dit recept is genoeg voor ongeveer 15 cupcakes.
Het recept komt uit een kookboek van BlueBand, maar ik heb er zelf wel een beetje aan verandert (de gesmolten chocolade, melk enz.)
De cupcakes smaken heerlijk naar chocolade