Onderwerp: Nog een taai taai-recept!
Deze komt uit het gratis blad van Super de Boer; vind m echt verrukkelijk!
Hij was alleen iets aan de droge kant..of nog iets kortere baktijd of iets meer keukenstroop misschien?! Het rook, smaakte en zag er in ieder geval echt uit als taai taai
Foto komt volgende keer; was er nu niet van gekomen
-2 blokjes anijssuiker
-225g honing (Heb alles bij de C1000 kunnen vinden)
-2 eetl keukenstroop
-2 eieren
-350 g zelfrijzend bakmeel
-1 eetl koek-en speculaaskruiden
-1 theel djahe=gemalen gemberwortel
-snufje zout
Anijsblokjes fijn stampen; gaat heel makkelijk in vijzel.
In kom mengen met de honing, stroop en 1 ei.
In andere kom bakmeel met gember,kruiden en zout zeven.
Bakmeel met de honig tot stevig deeg roeren, ca 1uur rusten in de koeling.
Oven op 200 graden voorverwarmen.
Deeg op met bloem bestoven werkblad uitrollen tot dikke lap van 1 cm.
OP bakpapier op bakplaat leggen.
Bestrijken met het andere ei.
In ca 15 min afbakken en op bakplaat laten afkoelen.
In stukken snijden, scheuren of uitsteken met koekvormpjes...enne smullen maar!
Er stond bij vermeld; aanbevolen door Sonja Bakker