1 Laatst bewerkt door moe45 (08-11-2007 01:27)

Onderwerp: Eiwit poeder(Hanos)

Kan iemand mij vertellen of de eiwit poeder van hanos goed is om icing te maken.:think:

2

Re: Eiwit poeder(Hanos)

ja hoor, als het 'gewone' eiwitpoeder is (dus niet een of ander sportdrankje), dan kan je dat gebruiken.
Ik heb het weleens zien staan (bij het bakgedeelte).

Mijn website: Presentaart

3

Re: Eiwit poeder(Hanos)

Ik ben vandaag naar de hanos geweest , heb voor de zekerheid gevraagt.Deze eiwit -poeder is niet geschikt voor icing. Maar ze hebben wel icingpoeder,kost 9,- euro een kilo. :D

4

Re: Eiwit poeder(Hanos)

oh, dan ben ik wel erg benieuwd wat voor eiwitpoeder het is?????
Die icingmix is daar buitensporig duur inderdaad, belachelijk!
Maar zeiden ze nog wat voor eiwitpoeder het is dan? Of waarom het niet geschikt was, en waar het dan w

Mijn website: Presentaart

5 Laatst bewerkt door moe45 (09-11-2007 00:56)

Re: Eiwit poeder(Hanos)

Ik heb de gebruikaanwijzing gelezen wat er precies stond weet ik niet meer, maar er stond iets van dat als de puding gekookt is ,dan moest je iets met de eiwitpoeder doen. Daarom heb maar bij de bakgedeelte gevraagt of ik wel de goede iewitpoeder heb.Ik neem dan aan dat ze  het daar wel weten .:nooo  :Y

6

Re: Eiwit poeder(Hanos)

oke, vreemd.
Zal eens kijken als ik er weer ben, ben namelijk heel benieuwd.

Nou moet ik zeggen dat ik niet altijd even enthousiast ben over de kennis van bakproducten onder de medewerkers (de ene weet wel veel, de ander helemaal níets, nog niet eens wat rolfondant is bijvoorbeeld).

Als je het hebt terug kunnen brengen is misschien wel beter, zonde als je met verkeerde blijft zitten.
Als je het toch nog hebt zou ik het er gewoon een keer op wagen.

Mijn website: Presentaart

7

Re: Eiwit poeder(Hanos)

mascha schreef:

oke, vreemd.
Zal eens kijken als ik er weer ben, ben namelijk heel benieuwd.

Nou moet ik zeggen dat ik niet altijd even enthousiast ben over de kennis van bakproducten onder de medewerkers (de ene weet wel veel, de ander helemaal níets, nog niet eens wat rolfondant is bijvoorbeeld).

Als je het hebt terug kunnen brengen is misschien wel beter, zonde als je met verkeerde blijft zitten.
Als je het toch nog hebt zou ik het er gewoon een keer op wagen.

Nou tegen die kennis , of beter gezegt het gebrek daaraan, ben ik ook al tegenaan gelopen bij de Hanos :S
Wilde toen weten of ze kleurstof verkochten om chocolade te kleuren.....Ok de dame kon me geen antwoord geven maar ze ging het aan de meneer vragen die er alles van wist ...nou die wist me te vertellen dat dit soort vragen nooit werden gesteld omdat de mensen die daar kwamen gewoon wisten wat ze nodig hadden en zelf productkennis hadden.....

8

Re: Eiwit poeder(Hanos)

nnicole1234 schreef:

nou die wist me te vertellen dat dit soort vragen nooit werden gesteld omdat de mensen die daar kwamen gewoon wisten wat ze nodig hadden en zelf productkennis hadden.....

En hij heeft gelijk.......dit zijn bedrijven die een tussenbedrijf zijn voor de profs, vandaar dat men verwacht een stukje kennis te hebben van de producten die men wil kopen, de echte kennis zit bij de  makers van de producten en de eind'fabrikant' De Hanos en ander horeca groothandels zijn slechts het verzamelpunt en doorgeefluik.

Je moet kleuren hebben die je kunt verwerken in vet of olie en het staat op de verpakking, als je wilt kan ik wel even in mijn boeken kijken welke merken het beste zijn. Maar dat gezegd hebbende, veel gewone poederkleurtjes zoals van Squires kun je gewoon gebruiken om chocolade te kleuren, wel beginnen met een piep klein beetje en dan langzaam verhogen tot de gewenste kleur. Vetbasismateriaal kleurt namelijk beter en intensiever dan suikermateriaal.

I believe in Sandy Claws

9

Re: Eiwit poeder(Hanos)

Granny W. schreef:
nnicole1234 schreef:

nou die wist me te vertellen dat dit soort vragen nooit werden gesteld omdat de mensen die daar kwamen gewoon wisten wat ze nodig hadden en zelf productkennis hadden.....

En hij heeft gelijk.......dit zijn bedrijven die een tussenbedrijf zijn voor de profs, vandaar dat men verwacht een stukje kennis te hebben van de producten die men wil kopen, de echte kennis zit bij de  makers van de producten en de eind'fabrikant' De Hanos en ander horeca groothandels zijn slechts het verzamelpunt en doorgeefluik.

Ja, dat begrijp ik wel.
Maar als ik met een emmertje rolfondant vraag of ze die in grotere verpakkingen hebben, en die jongen zegt "Wát is dat??????" en vervolgens in de coputer kijkt door op het emmertje te kijken wat er op staat, dan heeft -ie  nog niet eens een idee wat rolfondant is bijvoorbeeld. En zo ook bij diverse mixen, die ik alleen wilde bestellen (dus geen kennis vroeg), hij wist niet wat het was. Dat vind ik wel weer de andere kant, vind dat je wel íets mag weten over de producten die je verkoopt (vooral iemand die dus alleen op een bakafdeling staat, hoeft ook all

Mijn website: Presentaart

10

Re: Eiwit poeder(Hanos)

En hij had DUS GEEN gelijk !!!!!!!!!!!!!!!!
Het was een kleurstof waar niet op stond dat het in vet-oplosbaar was (zoals er eerder wel op stond) en alleen maar wat vage nummers.
Daarnaast vinden fabricanten steeds weer nieuwe producten uit en kan ook de ervaren banketbakker niet alles weten.
Als Hanos wil verkopen moeten ze toch zorgen dat ze kennis in huis hebben, niet voor elke huisvrouw die een appeltaart wil bakken misschien maar wel over hun producten.
De leveranciers houden hun ook op de hoogte van wijzigingen e.d.

Nu kan ik nog verder uit gaan leggen waarom de Hanos in DIT geval geen gelijk had maar dat doet er nu even niet toe.....mijn opmerking was ook geen aanzet voor een discussie maar meer een herkenning van de slechte kennis van deze HANOS.

11

Re: Eiwit poeder(Hanos)

nnicole1234 schreef:

En hij had DUS GEEN gelijk !!!!!!!!!!!!!!!!
Het was een kleurstof waar niet op stond dat het in vet-oplosbaar was (zoals er eerder wel op stond) en alleen maar wat vage nummers.
Daarnaast vinden fabricanten steeds weer nieuwe producten uit en kan ook de ervaren banketbakker niet alles weten.
Als Hanos wil verkopen moeten ze toch zorgen dat ze kennis in huis hebben, niet voor elke huisvrouw die een appeltaart wil bakken misschien maar wel over hun producten.
De leveranciers houden hun ook op de hoogte van wijzigingen e.d.

Nu kan ik nog verder uit gaan leggen waarom de Hanos in DIT geval geen gelijk had maar dat doet er nu even niet toe.....mijn opmerking was ook geen aanzet voor een discussie maar meer een herkenning van de slechte kennis van deze HANOS.

Haha, was wel blij om te horen dat ik niet de enige was hoor :)
En ik vind ook dat ze wel íets moeten weten over de producten (maar dat zal duidelijk zijn inmiddels).
Fijn dat er een feest :think: ;) van herkenning was :lol:

Mijn website: Presentaart

12

Re: Eiwit poeder(Hanos)

nnicole1234 schreef:

En hij had DUS GEEN gelijk !!!!!!!!!!!!!!!!
Het was een kleurstof waar niet op stond dat het in vet-oplosbaar was (zoals er eerder wel op stond) en alleen maar wat vage nummers.
Daarnaast vinden fabricanten steeds weer nieuwe producten uit en kan ook de ervaren banketbakker niet alles weten.
Als Hanos wil verkopen moeten ze toch zorgen dat ze kennis in huis hebben, niet voor elke huisvrouw die een appeltaart wil bakken misschien maar wel over hun producten.
De leveranciers houden hun ook op de hoogte van wijzigingen e.d.

Nu kan ik nog verder uit gaan leggen waarom de Hanos in DIT geval geen gelijk had maar dat doet er nu even niet toe.....mijn opmerking was ook geen aanzet voor een discussie maar meer een herkenning van de slechte kennis van deze HANOS.

Ik ben het in grote lijnen wel met je eens hoor, maar ik heb intussen een 20 jaar ervaring met grossiers en geloof mij, het is helaas geen uitzondering....veel bedrijven werken met tempen, te groot assortiment, de opleidingen zijn meer gericht op de logistiek dan op de producten etc.....maar banketbakkers kopen niet bij dit soort grossiers...als je bij een gespecialiseerde grossier komt dan is het toch wel even anders..er is vaak veel meer kennis in huis dus dat is wel lekker.......

De producthoeveelheid bij een Hanos, Macro etc werkt gewoon geen productkennis in de hand, te veel verscheidenheid, te veel steeds wisselende producten en de doelgroepen stellen geen vragen......die kopen gewoon.....

Tref je op zo'n bedrijf wat kennis is die meestal te vinden op de meer gespecialiseerde vers afdelingen, nergens anders.

Maar ook gespecialiseerde grossiers hebben een problematiek van zichzelf.....daar zitten dan weer soms mensen tussen, vooral als ze met een bekend product werken dat toch wel verkoopt, ze tamelijk arrogant kunnen zijn en een info geven van lik mijn vestje als ze vinden dat je bedrijf niet groot genoeg is.........:)

I believe in Sandy Claws

13

Re: Eiwit poeder(Hanos)

Ik weet niet als het bij ieder hanos is maar deze heeft een banktbakker.Er worden zelf gemaakte cakejes verkocht , zoals petitfour,s.Veel mensen weten niet wat icing is en waar voor het is. deze twee weeten het wel(mannen).Ik had wel een zak kunnen kopen om het uit te proberen. Maar zonden als het toch niet de goede is. Kost 13,-euro een zak 2,5 kilo. Kan het niet terug brengen als het open is.:s

14

Re: Eiwit poeder(Hanos)

moe45 schreef:

Ik weet niet als het bij ieder hanos is maar deze heeft een banktbakker.Er worden zelf gemaakte cakejes verkocht , zoals petitfour,s.Veel mensen weten niet wat icing is en waar voor het is. deze twee weeten het wel(mannen).Ik had wel een zak kunnen kopen om het uit te proberen. Maar zonden als het toch niet de goede is. Kost 13,-euro een zak 2,5 kilo. Kan het niet terug brengen als het open is.:s

Vergeet niet dat 'icing' een verzamelnaam is voor de verschillende zaken dus heb je er goed aan gedaan om de kat uit de boom te kijken, volgende keer even kijken wat er in zit (de ingredientenlijst) met een beetje zoeken in de boeken of het net kun je dan wel vinden wat voor soort icing het is.....waarschijnlijk was dit een fondant op poederbasis om te bedekken/dompelen...maar dat is slechts gissen van mijn kant :)

I believe in Sandy Claws

15

Re: Eiwit poeder(Hanos)

Ja, het klopt natuurlijk wel dat wij als we icing zeggen op royal icing doelen (meestal), terwijl het ook allerlei soorten fondant e.d. kan zijn (of botercreme).
Ik heb een keer een zak icingmix gekocht daar, dat was suikerbakkerspoeder met eiwitpoeder, dus gewoon voor royal icing (misschien zat er nog wat citroenzuur of iets dergelijks doorheen hoor, dat weet ik niet meer precies).
Ik had 'm gekocht toen ik thuis besefte dat het iets van 8.75 euro (ofzo) was voor een kilo. Dat vond ik wel veel en toen heb ik het maar teruggebracht.
Maar weet niet wat dit is natuurlijk wat jij had gekocht.

Mijn website: Presentaart