Onderwerp: ganache maken
Hallo!
Misschien een rare vraag: De slagroom voor het maken van ganache, moet het geklopt zijn of kan ik gewoon vloeibare slagroom (niet geklopt dus) gebruiken?
Alvast bedankt
Tara
Je bent niet ingelogd. Inloggen of registreren.
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bakken & Vullen » ganache maken
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
Hallo!
Misschien een rare vraag: De slagroom voor het maken van ganache, moet het geklopt zijn of kan ik gewoon vloeibare slagroom (niet geklopt dus) gebruiken?
Alvast bedankt
Tara
ongeklopte slagroom kun je gebruiken Tara, en na het verhitten en toevoegen van de chocolade vooral goed laten afkoelen ik storte hem toen met een minuut of 5 over mijn taart en liet alle botercreme er onder smelten
ongeklopte slagroom kun je gebruiken Tara, en na het verhitten en toevoegen van de chocolade vooral goed laten afkoelen ik storte hem toen met een minuut of 5 over mijn taart en liet alle botercreme er onder smelten
Als je een ganache als cover wilt gebruiken en een perfecte afwerking wilt hebben dan kun je overwegen je taart eerst te bekleden met een dunne laag marsepein, deze strak afwerken, een 24 laten 'drogen', nog even smoothen rustig en daarna de afgekoelde maar nog vloeibare ganache erover laten lopen.....prachtig maar ook errug lekker, je taart wordt dan net een enorme bonbon:)
oh, wat een idee granny, ik had namelijk hetzelfde met mijn botercreme, maareh.....dat strak afwerken......daar moeten we nog even aan werken, t is toch elke keer weer een hele klus vind ik om het er zo strak mogelijk omheen te krijgen, maar oefening baart kunst (en de "kneusjes" proeven is ook niet vervelend)
Ik bekleed mijn taart nooit met marsepein en dan erover de chocolade ganache. Ik doe het er gelijk zo over heen. Ik laat hem niet te dun of te dik worden, er tussen in. Ik heb een jus lepel, en dan doe ik telkens op de taart, en het gaat vanzelf overlopen naar beneden naar de zijkanten. En zo heb je het ook mooi strak,
Ik bekleed mijn taart nooit met marsepein en dan erover de chocolade ganache. Ik doe het er gelijk zo over heen. Ik laat hem niet te dun of te dik worden, er tussen in. Ik heb een jus lepel, en dan doe ik telkens op de taart, en het gaat vanzelf overlopen naar beneden naar de zijkanten. En zo heb je het ook mooi strak,
Hi!
Ik keek op jouw site en zag heerlijke choco taarten en ik vroeg me af hoe je dat zo mooi strak doet..
Groetjes,
Melis
http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … p?id=20195
http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … p?id=16648
http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … p?id=18132
http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … p?id=13555
En dit zijn nog maar een paar van hits die je krijgt als je de zoekfunctie gebruikt
Succes met je ganache-taart! Het is zooo lekker!!!
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bakken & Vullen » ganache maken
Powered by PunBB, supported by Informer Technologies, Inc.