Onderwerp: Taartbodemzaag en andere vraagjes
Hallo,
Hier weer een newbie op het gebied van taarten bakken. Ik ga binnenkort verhuizen en neem daarom afscheid van:
mijn collega's;
schoonmaakster;
buren.
Ik bak wel taarten (appeltaart, kersen, schuim) maar deze heb ik tot nu toe nooit bekleed. Ik lees al een tijdje mee op dit forum en het lijkt mij erg leuk om nu taarten te maken als afscheidscadeautje. Ik ben nu op de webshop dingen aan het bestellen en ik heb tot nu toe de volgende items:
1kg biscuit
mix voor botermix 300gr
starterspakket rolfondant regal ice
vetvrij karton 26cm rond
en een taartzaag
Mis ik nog iets essentieels? En is zo'n taartzaag echt handig of kan het ook 'gewoon' met een mes?
Ik wil graag beginnen met 1 ronde taart 24cm. Daarin twee laagjes vulling, 1 jam en 1 botercreme. Dan bekleden met fondant en proberen dit een beetje leuk aan te kleden. Volgens mij is het de bedoeling dat ik de hele buitenkant van de taart ook met botercreme insmeer. Klopt dat?
Hoe kan ik een smaakje toevoegen aan de botercreme?
Alle tips zijn welkom!
Bedankt vast
Marianne (twee?)