1

Onderwerp: Wie weet hoe je bosvruchtenbavarois maakt?

Ik wil met bosvruchtencompote van de Aldi graag lekkere bavarois gaan maken, met slagroom en kwark en uiteraard gelatine om er bavarois van te maken..

Ik weet alleen niet zo goed welke verhoudingen ik moet gebruiken. Kan iemand mij helpen? Heb al gezocht bij de recepten, maar daar kan ik het zo gauw niet vinden

Groetjes van Carina
http://www.taartwerk.nl

2

Re: Wie weet hoe je bosvruchtenbavarois maakt?

Hoi Carina, ik doe het zelf met de diepvriesbosvruchten van de AH, dus met de compote zou je veel minder suiker kunnen gebruiken. Maar goed normaal gebruik ik 300 gram bosvruchten, 75 gram basterdsuiker, 125 ml slagroom en 100 ml volle yoghurt en 5 blaadjes gelatine.
Laat de gelatine weken in koud water. Pureer de bosvruchten, verhit in een pannetje, doe er de uitgeknepen gelatine bij en laat afkoelen, roer er daarna de yoghurt bij. Klop de slagroom lobbig, en spatel het door het vruchten/yoghurtmengesel. Minimaal 3 uur laten opstijven! :-)

Sukses!!

Groetjes, Lara. Mijn taarten album
"I wud, therefore I exist"

3

Re: Wie weet hoe je bosvruchtenbavarois maakt?

Hoi Lara, Bedankt voor jouw receptje. Ik ga die de volgende keer eens proberen. Ik had al kwark gekocht, dus die heb ik toch maar gebruikt. Ik heb 200 gram bosvruchtencompote, 200 ml slagroom, 2 eetlepels suiker en 3 blaadjes gelatine gebruikt. Bedankt voor de tip van de minder suiker! Anders had ik vast te veel gebruikt. Normaal gesproken gebruik ik nooit compote, maar ik dacht dit is lekker makkelijk. De volgende keer, ga ik eens de diepvriesbosvruchten proberen.
De dikte/stijfheid van de bavarois was precies goed. Lekker stevig, maar wel nog goed smeerbaar.
En lekker :P :Y

Groetjes van Carina
http://www.taartwerk.nl