1

Onderwerp: tragant gom met marsepein wordt veel te hard

Ik heb een hele poos terug tragant gom gekocht maar het wilde toen niet lukken bij mij. Ik had het zoals op de verpakking staat gemengd en toen laten staan. Het werd toen zo hard dat het alleen brokken waren toen ik het wilde gebruiken. Is het nou beter om het te mengen en dan meteen te boetseren ofzo? Ik wilde namelijk een tafeltje maken. Bedankt.

2

Re: tragant gom met marsepein wordt veel te hard

ja..je moet mengen wat je direct wil gebruiken. Je doet juist de tragant gom door fondant of marsepein om het uit te laten harden na het boetseren.

Dus mengen wat je nodig hebt, en direkt verwerken.

3

Re: tragant gom met marsepein wordt veel te hard

ah, ontzettend bedankt, dat verklaart een hele hoop.

4

Re: tragant gom met marsepein wordt veel te hard

Ik laat het altijd wel rusten, maar dan ingepakt in huishoudfolie. Blijft echt maanden bruikbaar!!!

Groetjes, Rianne
Wil je mijn taarten bekijken? www.taartdoos.haaralbums.nl

5

Re: tragant gom met marsepein wordt veel te hard

ja, ik hou soms ook wat over en dan goed verpakt lukt het wel om te bewaren.
Ik zou er iets minder door doen als ik jou was.

Mijn website: Presentaart