1

Onderwerp: Even aan het oefenen

Wie kan mij nog wat tips geven.
Ben vandaag zomaar wat aan het oefenen met het bekleden van een taart (doe dit even op een plastic doos) met witte fondant en nu loop ik nog tegen wat dingen aan. Ik heb de fondant uitgerold op een ondergrond bestrooid met poedersuiker daarna over de deegrol gehangen en op de taart gelegd. Tot zover prima maar als ik nu gekleurde fondant zou gebruiken dan zit de fondant ook aan de goede kant uiteindelijk onder de poedersuiker en dit krijg je natuurlijk niet meer weg.
Daarna heb ik het fondant glad gestreken en uiteindelijk op het laatst met de smoother. Nu zie ik in alle filmpjes dat deze soepel over het fondant glijd terwijl hij zich op mijn taart helemaal vastzuiget aan het fondant. Dit terwijl ik toch precies dezelfde smoother heb.
Wat is jullie ervaring en wat gaat er bij mij fout.
Andere gouden tips zijn natuurlijk ook van harte welkom.

2 Laatst bewerkt door Zusjes (10-10-2007 13:27)

Re: Even aan het oefenen

Ik heb eigenlijk geen last van poedersuiker bovenop de fondant. En ik gebruik toch heel wat poedersuiker. Je houdt als je het uitrolt de bovenkant boven, dus niet omkeren. Het kleine beetje wat er toch op komt kun je met een kwastje voorzichtig eraf borstelen. Niet te lang aanzitten, want dan gaat het scheuren.

Een smoother heb ik (nog) niet dus kan ik je niet mee helpen ;)

3

Re: Even aan het oefenen

Bij fondant wacht ik vaak even (vnl. bij Ballina) voor ik ga smootheren zodat ik zeker weet dat het niet plakt; even laten 'drogen' dus. Pas als-ie lekker 'schuift' gaan smootheren.

En inderdaad, poedersuiker zit aan de onderkant; wil je liever de onderkant boven, dan kun je beter op (tafel)zeil uitrollen, dan hoef je geen poedersuiker te gebruiken.

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

4

Re: Even aan het oefenen

ik zweer bij het tafelzeiltje......

werkt ook zeker goed bij het bekeleden van wat grotere taarten.

Geen poedersuiker komt er meer aan te pas. (klein beetje crisco om het tafelzeil in te vetten zodat de marsepein/fondant niet blijft plakken).

Dat smootheren had ik ook altijd, nu weet ik in ieder geval dat ik even moet wachten dus........

greetsz KiT

er is altijd wel een reden voor taart