1

Onderwerp: Marsepein laag

Hallo allemaal,

Ik ben vrij nieuw op het gebied van het bakken van taarten enz, toch wil ik graag een keer een taart maken met een marsepein laag erover heen.
Nu vraag ik me af hoe je dat doet, ik heb al zitten zoeken op deze site en dit forum maar kon het niet vinden.

Dus hoe krijg ik een mooie laag marsepein op mijn taart (boven en zijkant)

Groetjes,

Mathijs

2

Re: Marsepein laag

Och... heb het inmiddels al gevonden... sorry.


Groetjes,

Mathijs

3

Re: Marsepein laag

ik weet niet of je deze gevonden had:
http://vimeo.com/298002
maar welkom en heel veel succes, en we zien je creaties wel in de showoff

Alles goed???? nee 3 fout

4

Re: Marsepein laag

Hey, die had ik nog niet gezien, hartstikke bedankt.
Wat is eigenlijk makkelijker? een ronde of vierkante vorm?

5

Re: Marsepein laag

Rond :)

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

6

Re: Marsepein laag

eh............ik ben net begonnen en ik heb de ronde nog niet onder de knie...:lol:
dus we wachten ook nog even met een vierkante

Alles goed???? nee 3 fout

7

Re: Marsepein laag

Er zíjn mensen die vierkant makkelijker vinden, dat dan weer wel :+

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

8

Re: Marsepein laag

Nou, laat ik dan maar beginnen met een ronde :D, is zo'n plamuur(ding) ook nodig voor het gladstrijken of is dat meer een luxe geval :D

9

Re: Marsepein laag

Je komt een heel eind met je handen hoor, maar het is wel een

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

10

Re: Marsepein laag

Dan bestel ik er toch maar een in de winkel :D ohwja... een vraagje nog... wat voor soort kleurstof kan ik het beste gebruiken voor marsepein... hebben ze in de webshop een goede kleurstof?

11

Re: Marsepein laag

Mathijs schreef:

hebben ze in de webshop een goede kleurstof?

:D
wil je eerlijk antwoord? ;)

Geintje hoor...  Als je in de webshop voor kleurstofjes kiest, moet je voor marsepein voor die van Wilton (gels) of die van Squires Kitchen (pasta) kiezen. Die zijn prima geschikt voor marsepein en (rol)fondant. Met wat basiskleurtjes maak je alle kleuren van de regenboog.

Alleen de op olie-gebaseerde kleurstoffen zijn niet zo geschikt (maar dat staat er ook bij, die zijn voor snoep en chocolade) en de poeders zijn niet handig om te gebruiken voor doorkneden, wel weer voor blosjes en  en andere effectjes.

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

12

Re: Marsepein laag

Oke dan :) bedankt voor je snelle reactie.
Dan zou ik vanavond of morgen maar eens een mooi bestelling plaatsen :P nog andere must haves voor beginners?? :P

13

Re: Marsepein laag

Daar is al veel over gevraagd en het antwoord blijft lastig; 't hangt een beetje af van wat je gaat doen en hoe vaak ;) Persoonlijk vind ik een cuttingwheel super handing en ook mijn grote en kleine kunststof rollers...

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag