1

Onderwerp: vraag over koekjes (karen??)

Vandaag even een poging gedaan om koekjes te bakken. Wat ik altijd het grootste probleem vind,hoe krijg je je koekjes netjes van de plek van uitsteken naar je bakplaat?
Ik bedacht me dat ik de volgende keer ga proberen mn deeg uit te rollen op bakpapier, uit te steken, en alles er om heen weghalen.
Dan kunnen de koekjes blijven liggen op de plek waarop ze gestoken zijn, en zo de oven in.

Vroeg me af hoe Karen (dat is per slot van rekening de specialist hier) en anderen het doen. Misschien dat ik toch te karig was met bloem hoor...dat het lastig los kwam. Maar ik vond dat ik mn vormen zo uit model trok, en je laat oko snel een vingerafdruk achter...

Kortom ik kan nog wel wat tips gebruiken.

Ik had nu overigens van dat koekjes mixdeeg uit de supermarkt, dat werk sowieso al minder lekker dan peggy deeg.

2

Re: vraag over koekjes (karen??)

Een mix maakt het zowiezo moeilijker omdat die meestal meer zanddeegkoekjes benaderen en dat werkt niet altijd zo met vormpjes.

Ik laat het deeg goed koud worden in de koelkast, dan stijft de boter weer goed op en heb je steviger deeg.En blijft het goed in model.
Veel bloem en ik verplaats de koekjes met zo een grote spatel zodat je er met de handen niet moet aankomen.

enfin, zo doe ik het.
ik hoop dat je er wat aan hebt.

3

Re: vraag over koekjes (karen??)

Ik heb laatst bij Dille&Kamille een 'koekjesschepje' gekocht. Ook een soort spatel met een handvat dat al een beetje omhoogstaat...ik vind het zelf heel fijn werken maar dan wel in combinatie met een beetje bloem en pp-deeg!!

4

Re: vraag over koekjes (karen??)

Grappig, dat PP deeg vind ik dus he-le-maal niets!!!!!!! Werkt voor geen meter... althans in combinatie met mij werkt het voor geen meter...
Ik maak zandtaartdeeg en verplaats m'n koekjes met m'n paletmes. Of een plamuurmes.
Maar ik maak bijna nooit koekjes.Toevallig staan ze voor heel binnenkort op de rol: ik heb zo'n bakblikje gekocht om lolliekoekjes of koeklollies te maken. Ben benieuwd. Moeten toverstafjes worden dan, aangezien het blik stervormen heeft.

Groetjes, Carin
If at night you cannot sleep, count your blessings instead of sheep

5

Re: vraag over koekjes (karen??)

ik gebruik altijd het recept van no fail sugarcookies van de site van Saskia, werkt super. Ik rol het deeg meteen uit na maken en dan minstens een uur in de koelkast op bakpapier op een bakplaat . dan de koekjes uitsteken en op andere plaat leggen met paletmes. Succes!

groetjes Kim http://www.mijnalbum.nl/Album-VWDN4MEV
Begin elke dag met een stralende lach!

6

Re: vraag over koekjes (karen??)

'Gewoon' zanddeeg voor koekjes is vaak wat vetter, en vervormt dus ook sneller....

Ik werk graag met het PP-recept. Wel maak ik m het liefst met de hand. Ik leg hem dan vaak niet eens meer in de koelkast om op te stijven; als je de boter goed klein snijdt en snel kneedt, blijft het deeg redelijk stijf. Je kunt de koekjes goed verplaatsen met de taartschep, het pannekoekmes of verfspatel (die ik speciaal voor mijn taarten heb aangeschaft). En als ze per ongeluk iets vervormen bij het vervoer naar het bakblik, duw ik ze gewoon weer in vorm terug :)

Groetjes, Jozien.

Eigen taart is goud waard! ;)
Klik HIER voor mijn linksite allesovertaart.nl met how to's en HIER voor links van medebaksters!