Onderwerp: hoogte en vorm cake/biscuit
Heb even een paar vraagjes over de hoogte en vorm van een cake of biscuit.
Heb diverse bakvormen, hartvormig en ronde springvorm die zo'n 8 cm hoog zijn maar de cakes en biscuits die eruit komen zijn lager. Mijn chocoladecake was maar 5 cm hoog geworden maar smaakte perfect dus was wel goed gaar geworden. Nadeel hiervan was dat ik maar 1x kon doorsnijden en dus ook maar 1x kan vullen.
Als ik dan foto's zie van andere taarten lijken deze zo hoog. Gebruik ik nu te weinig mix of worden onder sommige beklede taarten gewoon 2 biscuits gebruikt? Het kan natuurlijk ook zijn dat ik iets fout doe, heeft iemand raad?
Ook de biscuit was te laag om 2x door te snijden en deze was ook absoluut niet vlak terwijl ik het deeg glad gestreken had. Hoe krijg ik een strakke bovenkant, door onregelmatigehden weg te snijden of doe ik ook hier is fout?
De 3 taarten waren alledrie wel erg lekker en heb veel complimentjes gehad. Zal de foto's vanavond uploaden. Alles kwam van dit forum, recepten, tips en versiering dus alvast een bedankje aan julie allemaal!!