1

Onderwerp: Help, gekrompen taart

Mijn taart is na het bakken ingestort en gekrompen zodat ik een zielig plat taartje heb
Heb het precies zo gedaan als mijn vorige die wel gelukt is, maar na even uit de oven gestaan te hebben issie gewoon gekrompen, wat heb ik verkeerd gedaan? iemand suggesties voordat ik morgen een nieuwe ga bakken?
(wel een mooie gelegenheid om het kopje koffie uit te proberen :-) )

Alles goed???? nee 3 fout

2

Re: Help, gekrompen taart

Hm, helaas geen tips voor je. Had het eerst ook, maar heb nu andere biscuitmix. Maar je vorige was wel gelukt, dus daar kan het niet aan liggen.
(Je kunt er ook nog een make-uptasje van maken ;)  )

Succes!

3

Re: Help, gekrompen taart

Volgens mij is het kapsel niet gaar geweest als het later in stort. Dus langer bakken zou de oplossing moeten zijn. Ik heb een vrij lage ovenstand van rond de 150-160 graden en dan bak ik een 20 cm rond kapsel ongeveer 45 minuten, vrij laag onder in zodat hij niet te bruin wordt. succes

4

Re: Help, gekrompen taart

bedankt tinie, heb m op 160 raden 50 minuten en daarna nog 5 minuten op 175 graden (veerde nog niet terug) en toen durfde ik m niet uit de oven te halen :D
toch maar gedaan en het is een prachtkapsel (kapsel nr 2 was helemaal niets meer mee te beginnen, weggegooid)

Alles goed???? nee 3 fout