1

Onderwerp: help... mijn eerste keer

hoi, ik ben dominique! ik heb twee meiden en de jongste wordt 1!! Wilde eens zelf proberen een taart te gaan maken. Heel erg leuk, maar mijn vraag is nu: om de taart af te smeren wilde ik mascarpone met jam gebruiken en hieroverheen nog fondant!!!

KAN IEMAND MIJ ALSJEBLIEFT VERTELLEN OF DIT KAN???

Ik wilde heel simpel beginnen, maar geloof dat ik toch weer verder ga dan mijn eigen kunnen, maarja wie niet waagt die niet wint. Helaas kan ik het niet eerst eens uitproberen, want momenteel de tijd niet voor.

Mijn 2e vraag is of ik op de fondant nog kan spuiten met slagroom, botercreme of wat ook om hem te versieren??

Alvast bedankt voor eventuele hulp.

groet,
mama van twee geweldige prinsesjes

2

Re: help... mijn eerste keer

Hoi Dominique, met mascarpone kun je de taart niet afsmeren nee, bevat teveel vocht en daardoor gaat je fondant smelten.
Je kunt dan gewoon een dijkje van botercreme maken, daarbinnen de vulling en ook afsmeren met de botercreme. Ik heb dit verhaal ook geschreven (met heel veel vullingen) op mijn site www.tartacadabra.nl bij Recepten - Vullingen staat het.

Op fondant kun je wel met botercreme spuiten maar niet met slagroom, dan gaat het daar ook weer smelten op die plekjes. Ook kun je royal icing gebruiken als versiersel.

Veel sukses he!!!

Groetjes, Lara. Mijn taarten album
"I wud, therefore I exist"

3

Re: help... mijn eerste keer

hoi lara,

Bedankt voor je advies!! Dan ga ik idd maar botercreme maken en daarmee afsmeren. Ik ga het in het ieder geval proberen.



groetjes, dominique