1

Onderwerp: Chocolate plastic

Dit weekend kreeg ik van mijn man een boek van Mich Turner, Spectacular cakes. Mooi boek trouwens!

http://www.thefoodpaper.com/images/cookbooks/spec_cakes.jpg

Maar mijn vraag gaat even over chocolate plastic. Zij gebruikt dat om taarten mee te bekleden en decoraties zoals rozen mee te maken, echt mooi. De ingredi

Eigen taart is goud waard! ;)
Klik HIER voor mijn linksite allesovertaart.nl met how to's en HIER voor links van medebaksters!

2

Re: Chocolate plastic

Cornsyrup hebben ze zowel in de lichte als de donkere versie bij www.americangoodies.nl Je schijnt het te kunnen vervangen door Kandijsiroop, maar waar je dàt dan weer koopt....
Hier lees je hoe je zelf stock syrup maakt: http://www.candymaking.net/page4/prephi … cipe2.html (had er nog nooit eerder van gehoord eigenlijk).

Callebaut heeft cacaoboter; Inge heeft denk ik wel lijntjes met callebaut, maar je kunt het ook bestellen op www.chocolatewarehouse.nl :)

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

3

Re: Chocolate plastic

dus als ik het goed begrijp is stock syrup een soort suikerwater wat goed ingekookt is ?
groetjes brigitta

groetjes brigitta
mijn blog:  http://thehighteastamper.blogspot.com/

4

Re: Chocolate plastic

Hoi Jozien, ik heb het boek ook (durf dat bijna niet meer te zeggen aangezien ik dat volgens mij bij ieder boek zeg dat hier verschijnt :o)
Ik heb ook het boek van Collette Peters en daar maken ze deze chocolate plastic met witte chocolade met alleen light corn syrup erdoor. Maar ziet er geweldig uit h

Groetjes, Lara. Mijn taarten album
"I wud, therefore I exist"

5

Re: Chocolate plastic

deanera schreef:

dus als ik het goed begrijp is stock syrup een soort suikerwater wat goed ingekookt is ?
groetjes brigitta

Stock syrup is een siroop gemaakt met water, suiker en glucose.......ik zal het recept wel even in het receptendeel zetten.

Maar chocolat leather is heel simpel te maken met maar 2 componenten, ook dat zal ik in de receptensectie zetten straks. (wel even een vies werkje vind ik :))

Beter nog is een kneedbare chocolade die je in Engeland kunt kopen en redelijk hetzelfde werkt als een fondant, te koop in 3 smaken, melk, wit en puur, niet goedkoop, wellekker en makelijk:)

I believe in Sandy Claws

6

Re: Chocolate plastic

Ik bedenk net dat stock syrup er al staat, ik heb hem niet zo lang geleden gepost in recepten onder de naam suikersiroop.

I believe in Sandy Claws