1

Onderwerp: tja, ik blijf vragen...

Solly...maar tis effies niet anders, allemaal zow nieuw! Ik hoop ( weet bijna wel zeker) dat iemand een antwoord voor me heeft...

Ik wil dadelijk mijn twee taarten gaan vullen... Botercreme en een vulling met slagroom/mokka... Is het dan verstandig om de taart helemaal de vullen, te bekleden met botercreme en zo in de koelkast --> morgen fondant erover...

Of zal ik de taart helemaal klaar maken, zodat ik morgen alleen hoef te decoreren..... kortom...wat is wijsheid??

2 Laatst bewerkt door Carina (25-09-2007 12:46)

Re: tja, ik blijf vragen...

Het kan alletwee.  Wel even een dijkje van botercreme maken bij de slagroom vulling. Anders kan je fondant gan smelten. (slagroom en marsepein/fondant gaat niet samen)

Als je het met fondant bekleed in de koelkast zet, zou ik de koelkast wel lager zetten en in ieder geval in een kartonnen taartdoos. Dat scheelt heel veel voor wat betreft het smelten van het fondant. Door het verschil van kou en warmte krijg je druppeltjes op het fondant. Door de druppeltjes gaat dan je fondant smelten. En dat willen we natuurlijk niet :nooo

En vragen stellen is prima hoor! Zo zijn we allemaal begonnen :D

Groetjes van Carina
http://www.taartwerk.nl

Re: tja, ik blijf vragen...

Kijk, dat scheelt me wel weer werk voor morgen..ik ga lekker vullen! hahah