1

Onderwerp: versieren van mini-roos-cakejes

Hoi!

Vorige week kreeg ik een siliconen vorm voor kleine cakejes in de vorm van roosjes. In de vorm zitten 15 uitsparingen voor de roosjes, ze zijn ongeveer net zo groot als mini-cupcakes. Ze lijken me erg leuk voor bijvoorbeeld een cupcake-boeketje.

Ik heb inmiddels 15 roosjes gebakken, ze kwamen er zowaar heelhuids uit. Maar... nu wil ik ze natuurlijk versieren met bijvoorbeeld een rood glazuur. Hoe pak ik dat aan? Want trekt het glazuur niet in de cake, en lukt het wel om het relief van de roosjes te bewaren. Het lijkt me dat het glazuur in het relief loopt en dan zie je de roosjes-vorm niet meer.

Wie weet hoe ik dit het beste kan gaan doen?

Groetjes van Eva

2

Re: versieren van mini-roos-cakejes

Ik heb ooit gezien in wiltonboek; de roosjes zet je op een rooster, je maakt icing die lekker vloeibaar is :Y die doe je in een spuitzak en dan spuit je dus over de roosjes heen zodat het eroverheen vloeit en de rest lekt op bord dat je onder rooster zet.
Naar mijn mening trekt de glazuur niet in de cake, doet namelijk ook niet als ik glazuur op cupcakes doe. En of relief wordt bewaard ligt denk ik maar net aan hoe dik je glazuur is.

3

Re: versieren van mini-roos-cakejes

en anders op zijn kop in de glazuur dopen en uit latten lekken???
Misschien dat dat lukt!!!

golf is knikkeren voor rijke mensen die te lui zijn om te bukken

4

Re: versieren van mini-roos-cakejes

Ja want je zult natuurlijk 'n beetje van de vorm verliezen omdat er 'n laagje overheen gaat. Maar het trekt er niet in, want ik heb altijd dunne glazuur over m'n cakes gebruikt. Gewoon poedersuiker en 'n ietsie bietsie water. Ik zou de techniek van Rianne gebruiken, dan wordt het nooit te dik.