Onderwerp: Suikersiroop
Let op de ingredienten worden allemaal afgemeten op ML.
200 ml suiker
100 ml water
25 ml glucose (is moeilijk af te meten maar als je een EL maatschepje hebt dan neem een fikse EL (dus met een kop erop) dat is ongeveer 25 ml)
De suiker met het water al roerend snel aan de kook brengen, van het vuur af nemen en glucose toevoegen, nog een keer aan de kook brengen, van het vuur afnemen en af laten koelen, giet het in een afsluitbare pot of fles.
Ontzettend lang houdbaar
Net als fondant (zonder smaakje of toevoegingen) is de siroop minimaal 3 maanden houdbaar maar ik heb siropen al meer dan een jaar......is gewoon ontzettend lang houdbaar doordat je eigenlijk een zuiver conserveringsmiddel hebt ingekookt
Maar iedereen wil tegenwoordig graag een houdbaarheids datum
Er komen nog een paar recepten in de loop van de tijd waarin je deze siroop kunt gebruiken, eerste tip, gebruik je bvb een beetje melk in je botercreme voor het vochtgehalte en betere vermenging van suiker/vet, dan vervang die eens door de siroop.......