Ik wil toch nog even reageren.
Allereerst mag ik aannemen dat auteurs (van het Basiskookboek bij voedselallergie en -intolerantie) die een dergelijk boek op de markt gebracht hebben hier terdege research voor hebben gepleegd.
Verder is verse custard op basis van eieren , ja.
maar custardpoeder, wat in veel recepten wordt afgekort naar custard, bestaat uit maizena, gele keurstof en smaakstof, meestal vanille.
Uiteraard zal een fabriek waar ook produkten met ei verwerkt worden op de verpakking declareren dat in het bedrijf met ei gewerkt wordt en er dus sporen van ei in kunnen zitten.
Maar dit is meer om het risicico van schadeclaims buiten spel te zetten.
Als moeder van twee behoorlijk allergische kinderen, (1 koemelk en eiwit en 2 pinda's en pistache). heb ik veel van de recepten in dit boek uiteraard uitgeprobeerd en hier g
groetjes Ria
www.ricake.nl Eetbare printservice(
ruim 11 jaar ervaring) workshops & verkoop benodigdheden, auteur.
mede-organisator
www.taartentrends.nl @Utrecht.