Onderwerp: Rolfondant 3
Dit is de simpelste van de 3 maar korter houdbaar vanwege het eiwit dat gebruikt wordt.
Er is een eiwitvervanger op de markt waarmee je kippeneiwit kunt vervangen en maakt deze vorm dan zelfs geschikt voor veganisten.
1 eiwit of 30/35 ml aangemaakt eiwitsubstituut
500 gram poedersuiker
30 ml vloeibare glucose
In een schaal het eiwit en de glucose (als je deze even lichtjes verwarmt dan is het makkelijker te vermengen, pas op, niet warmer dan lauwwarm)goed mengen, nu de suiker beginen toe te voegen en mengen met houten lepel, daarna met je vingers totdat alle suiker is toegevoegd en er een bal ontstaat, nu kneden, kneden en nog eens kneden totdat je een soepel satijnig consistentie hebt bereikt er er geen barstjes meer inzitten.
Goed verpakken in dubbel plastic daarna in goed af te sluiten container of dikke plastic zak, bewaren in de koelkast, bewaartijd ongeveer 2 weken (om aan de veilige kant te blijven), dateer altijd op de container of de plastic zak.