1

Onderwerp: Rolfondant 2

750 gram poedersuiker
15 gram gelatine
45 ml water
45 ml vloeibare glucose
15 ml eetbare glycerine
smaak naar wens.

Gelatine weken in koude water voor minsten 15 minuten, au bain marie boven een pan met zacht kokend water roeren totdat gelatine opgelost is, glycerine en glucose toevoegen en even roeren totdat alles goed gemengd en gesmolten is, van de pan af nemen.

Poedersuiker losjes zeven boven de mixschaal, kuiltje maken en gelatine mix en eventueel smaakje toevoegen.

Mengen totdat je een bal hebt, nu doorkneden totdat je een mooi glad satijnig aanvoelend deeg hebt zonder scheurtjes etc.

Verpakken in dubbel plastic, daarna in luchtdicht af te sluiten container of dikke goed af gesloten plastic zak, bewaren in de koelkast.

Als je een stuk nodig hebt, een stuk afnemen, verpakken in plastic, op kamertemperatuur laten komen, goed doorkneden voor gebruik.

Ongeveer 3 maanden houdbaar in de koelkast, mits correct bewaard.

I believe in Sandy Claws