1

Onderwerp: Hoe veel tylose in mmf? Graag tips van de boetseerders onder ons!

Ik heb van de week een koeienbruidspaar geboetseerd en heb daarvoor marsmallowfondant gebruikt (niet de zelf gemaakte) en tylose erdoor gekneed. Nu vergeet ik dit altijd van te voren te doen. Dus het eerste koetje zakte dan nog door elkaar. ca 2 uur later aan het 2e koetje begonnen, en ook deze zakte nog door elkaar. de mmf bleef vond ik te zacht. Nou zijn mijn handen ook altijd erg warm en zodra ik het weer kneedde leek de werking van de tylose weer te niet te zijn gedaan. Heeft iemand tips? hoeveel tylose moet je eigenlijk gebruiken? de koetjes waren ca 20 gr. en hoe lang laat je het zijn werk doen, meer dan 3 uur? Nou ja alle tips zijn dus welkom!

De Taartatelier en workshopruimte in Deventer, Zutphen, Apeldoorn en Raalte (Lettele, spanjaardsdijk 92B). http://www.zoetenzodeventer.nl. en  https://www.facebook.com/ZoetenZoDeventer

2

Re: Hoe veel tylose in mmf? Graag tips van de boetseerders onder ons!

Haha, wil wel mmf voor je maken waar absoluut geen tylose doorheen hoeft hoor, daar kan je zo al een ruit mee ingooien!

Als ik ergens tylose doorheen doe laat ik het toch wel een nachtje rusten, wel vervelend als je dat vergeet! Hoeveelheid weet ik nooit, doe altijd maar wat.

"Whatever you do, do it with chocolate"
https://regenbooghuisje.com

3

Re: Hoe veel tylose in mmf? Graag tips van de boetseerders onder ons!

Ik pak ook altijd op de gok vrees ik, gewoon tot het wat steviger en minder plakkerig voelt. Nou vind ik de mmf zowiezo niet geweldig voor boetseerwerk, geef mij maar petinice, die is al veel steviger van zichzelf en vraagt niet zo veel tylose.