1

Onderwerp: Botercreme (niet lekker)

Hallo dames,

Even een vraagje.

Mijn vrienden en famillie vinden gewone botercreme niet lekker!
Nou vind ik gewone betercreme ook best te boterig hoor.
Maar ik wil dus botercreme kleuren en op een cupcakje doen,
maar weet iemand iets waardoor het iets lekkerder smaakt?
Zonder dat er b.v. Chocola ofzo door gaat.
En ik heb wel al aan smaak extraxt gedacht, maar ik denk dat het dan alsnog te boterig blijft!

Of zeur ik nou gewoon :O
En vind iedereen het hier wel lekker?

Bedankt Gr Mandy

Mijn taarten zien?? Kijk dan op www.cakecompany.nl

2

Re: Botercreme (niet lekker)

welke botercreme gebruik je en welke boter? of gebruik je margarine? (Zit nl een behoorlijk smaak verschil in vind ik zelf ;)

Ik gebruik zelf de botercreme mix van de webshop die is nl heeeeeeeeeeeeerlijk :p. En de kracht zit hem volgens mij ook gewoon in het lekker lang mixen, maar ja ik heb makkelijk praten ik heb een super apparaat dat ik gewoon aanzet en zeker 10 minuten laat mixen terwijl ik andere dingen voorbereid.

Andere tips om er door te doen: nutella, rum(essence) vanille(essence) en ga zo maar door, gewoon uitproberen en proeven. Maar ik weet zeker dat er nog meer mensen zijn met tips.

er is altijd wel een reden voor taart

3

Re: Botercreme (niet lekker)

Ik vind botercreme het lekkerst met gewoon roomboter, beetje cacao en 'n likeur erdoor heen oh en natuurlijk 'n lading poedersuiker. Maar dan ook maar 'n heel dun laagje, vind het anders behoorlijk vettig.

4 Laatst bewerkt door Granny W. (28-08-2007 15:05)

Re: Botercreme (niet lekker)

Elisa schreef:

Hallo dames,

Even een vraagje.

Mijn vrienden en famillie vinden gewone botercreme niet lekker!
Nou vind ik gewone betercreme ook best te boterig hoor.
Maar ik wil dus botercreme kleuren en op een cupcakje doen,
maar weet iemand iets waardoor het iets lekkerder smaakt?
Zonder dat er b.v. Chocola ofzo door gaat.
En ik heb wel al aan smaak extraxt gedacht, maar ik denk dat het dan alsnog te boterig blijft!

Of zeur ik nou gewoon :O
En vind iedereen het hier wel lekker?

Bedankt Gr Mandy

Een goed gemaakte botercreme smaakt niet echt boterig maar romig, altijd zachte echte roomboter gebruken, en altijd minstens 5 minuten blijven mixxen totdat de creme bijna wit van kleur is.

Je kunt een smaakje naar keuze toevoegen ( essences), 1 el (15 ml) likeur  naar keuze als de boter het romige stadium bereikt heeft likeur toevoegen en nog een paar minuten mixxen. of je kunt er voor kiezen een compositcreme te maken dat kan met een kant en klaar mix (in de webshop te koop) of 2 delen botercreme op 1 deel banketbakkersroom (vers of uit een pak), of een bavarois poeder (dit is een poeder dat aangelengd wordt met water en normalerwijs toegevoegd aan slagroom) gewoon de aanwijzingen op het pak nalopen en daar waar je het aan de slagroom toevoegd gebruik je het nu om de boter een smaak te geven, en zo zijn er nog wel wat preparaten die je naar eigen inzicht toe kunt voegen aan botercreme.  Nadeel hiervan is dat buiten de essences en de likeuren, de taarten (en het mengsel) dienen bewaard te worden in de koelkast en een kortere bewaartijd hebben dan gewone botercreme.

Er is ook nog een meringue botercreme te vinden volgens mij in het receptendeel, erg lekker en luchtiger dan gewone botercreme, t'is even werk maar dan heb je ook wat :)

Zijn de cupcakes voor gelijk consumeren zou je ook nog kunnen denken aan een swiss meringue, erg lekker en luchtig en geen boter, of voor een houdbare buiten de koelkast een fondant, een kneedbare, een dip of eentje die je gewoon erop vloeit.

I believe in Sandy Claws

5

Re: Botercreme (niet lekker)

ik vind zelf de mokka botercreme nog altijd het lekkerste: een beetje espresso of heel sterke koffie erbij (tot je de smaak voldoende vindt)

6

Re: Botercreme (niet lekker)

kristien schreef:

ik vind zelf de mokka botercreme nog altijd het lekkerste: een beetje espresso of heel sterke koffie erbij (tot je de smaak voldoende vindt)

Erg lekker, geef er nog wat kahlua of een andere koffielikeur doorheen en het is onslaanbaar.....

Wat ook erg lekker is om een halve el praline basis erdoorheen te mixen, bvb voor een taart waar je hazelnoot in verwerkt hebt of andere nootachtigen.

Ik heb vorige week een pasta gemaakt van wat echte  groene pistachionoten, wat pistache essence toegevoegd aan de botercreme en de pasta toegevoegd....erg lekker :)

I believe in Sandy Claws

7

Re: Botercreme (niet lekker)

Gewone botercreme van alleen boter en suiker met een smaakje vind ik persoonlijk ook niks, veel te zoet maar dat recept wat je hier kunt vinden van de 123 Swiss Meringue Buttercream is supergoed, echt niet zoet en lekker fluffy ook, je kunt daar ook van alles aan toevoegen van Nutella tot gesmolten chocolade of wat dan ook.....
Tot nu toe op iedereen die ik hem getest hebt, ze vinden hem heeeerlijk!!
Maar die met banketbakkersroom erdoor vinden ook veel mensen heel lekker, wel een stuk makkelijker ook om even snel te maken misschien.... :-)

Groetjes, Lara. Mijn taarten album
"I wud, therefore I exist"

8

Re: Botercreme (niet lekker)

Bedankt voor jullie tips!
Ik denk idd dat het ligt aan de boter, want ik gebruik wel gewoon de mix van de webshop!
Maar nu ga ik het zeker proberen met roomboter.
Bedankt dames!

Mijn taarten zien?? Kijk dan op www.cakecompany.nl