Wat dacht je van een amandel-hazelnoottaart ?
4 ei
100 gr basterdsuiker
50 gr gemalen amandelen
50 gr gemalen hazelnoten
5 1/2 eetl bloem
50 gr amandelschaafsel
VULLING:
100 gr pure choc
15 gr boter
3 dl slagroom
poedersuiker
Vet twee lage bakvormen (18 cm) in en bekleed de bodems met bakpapier
Klop eieren en suiker 10 min. tot licht en schuimig
Spatel gemalen noten erdoor
Zeef bloem en roer door mengsel
Schep deeg in vormen
Strooi amandelschaafsel over 1 van de twee taarten
Baktijd 15-20 min 190 gr tot veerkrachtig
Taarten even laten rusten in vorm dan voorzichtig uithalen en af laten koelen op rooster
Vulling
Choc smelten, pan van vuur en boter doorroeren. Mengsel even laten afkoelen.
Slagroom lobbig kloppen en er door roeren
Leg taart zonder schaafsel op taartschaal, bestrijk deze met vulling (even op laten stijven) dan andere taart er op.
Zet taart 1 uur in koelkast en bestrooi voor serveren me poedersuiker.
Ik heb deze taart nog niet zelf gemaakt maar op het plaatje kijkt hij me wel overheerlijk aan !!!!