1

Onderwerp: suikerstroop?

hallo,

ik vroeg me af of suikerstroop en glucosestroop hetzelfde zijn? ik denk haast van wel maar vraag toch maar effe voor de zekerheid.

groetjes samira
mijn taartjes

2

Re: suikerstroop?

dit is niet hetzelfde!

suikersiroop = 1 deel water, 1 deel suiker
glucosesiroop kan je zelf maken (inge of marianne heeft dit recept ooit geplaatst) of gewoon kopen :cool:
Er bestaan twee soorten glucose een vaste en liquide vorm.

groetjes, Katleen  - patissière en cakedesigner, met workshops!

3

Re: suikerstroop?

hoi katleen
bedankt voor je antwoord, ik heb met de zoekfunctie gezocht maar ik denk dat ik eroverheen kijk want ik kan geen recept vinden... en ja ik heb het al wel van de webshop besteld maar is het ook ergens anders te verkrijgen??
alvast bedankt maar weer...

groetjes samira
mijn taartjes

4

Re: suikerstroop?

Glucosestroop maak je zelf door een deel glucose (= druivvesuiker, van bij de drogist) en een deel water op laag vuur in te dikken tot stroopdikte. Het schijnt dat sommige toko's ook glucosestroop verkopen.

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

5

Re: suikerstroop?

hee marianne

bedankt...ik had gisteren toch nog even zitten zoeken en kwam het idd nog tegen, ook heb ik wel gelezen dat het nogal moeilijk was om te maken, dus ben een beetje ontmoedigd. denk dat ik het maar gewoon hou op de kant en klare.

groetjes samira
mijn taartjes