1 Laatst bewerkt door Miryam (01-08-2007 21:51)

Onderwerp: Vlinders van icing, gemaakt van vers eiwit...

Hallo allemaal,
Ik had een vraagje. Ik heb deze week voor het eerst vlinders gemaakt van vers eiwit en poedersuiker. Maar ik vroeg me af of ze wel eetbaar zijn. Ik vind het idee een beetje raar dat er rauw eiwit in verwerkt zit.
Ik heb een heeeeel klein hapje genomen om te proeven en ze smamen goed, dankzij de citroenaroma, maar het blijft ''eng''.

Ik ben zelf nog niet in de gelegenheid geweest om eiwitpoeder te kopen en uit te proberen (want dat lijkt me toch wel zo veiliger denk ik), maar ik heb nu gewoon even vers eiwit gebruikt om te kijken of het spuiten een beetje lukt...

2

Re: Vlinders van icing, gemaakt van vers eiwit...

ik heb vorig jaar een module van de bakkersopleiding gedaan en dit gevraagd aan mijn leraar, die chef was bij een grote industriele bakkerij.
hij zei dat vers eiwit, zo bewerkt in icing toch zeker een maand te houden is.

website : www.detaartenfee.be
het boek van de taartenfee verschijnt op 1 november 2010