1

Onderwerp: mini-pavlova's

8 grote eiwitten
snufje zout
500g kristalsuiker
4 theelepels maïzena
1 krappe theelepele vanilleextract
2 theelepels witte-wijnazijn


7,5 dl slagroom, stijfgeklopt
750 g bramen, frambozen...
poedersuiker om ze mee te bestuiven.

Verwarm de oven voor op 180°C, gasovenstand 4
Klop de eiwitten met het zout tot het schuim pieken vormt maar nog niet helemaal stijf is . Doe er al kloppend geleidelijk de suiker bij  en blijf kloppen tot je een kom vol glanzend satijnachtig sneeuwwit schuim hebt. Strooi er de maïzena over, doe er een paar druppels vanille-extract bij, de azijn en spatel alles goed door.

Schuim in cirkelvormpjes op het bakpapier en me een lepeltje iets uithollen in het midden.
Zet de meringues in de oven, thermostaat dan lager zetten op 150 graden(gas 2)
30 minuten, dan oven uit en 30 minuten laten staan in de oven, en dan afkoelen buiten de oven.

Dan slagroom, en fruit en poedersuiker.

Ik zelf had geen maïzena meer en geen witte wijnazijn en dat ging ook.
heb eiwitpoeder gebruikt in de verhouding 5 g op 30 ml voor 1 eiwit  en de opgeklopte eiwitten een beetje roze gekleurd.

2

Re: mini-pavlova's

Heerlijk deze wil ik echt eens maken...

www.partycupcake.nl voor Springerle Moulds! Like m'n Facebook.

3

Re: mini-pavlova's

Had ze gezien in de show off. Ga ze zeker eens proberen. Heb het even uitgeprint. Bedankt. Leuk het roze kleurtje erdoor!

Groetjes Gonnie.

www.trendytaart.nl

Te mooi om op te eten.... te lekker om te laten staan.