1

Onderwerp: op taart verven of on the side?

Hallo allemaal!
Ik wil binnenkort een taart maken met bloemen erop geverfd (à la Peggy Porschen), maar ik ben bang dat ik er erg lang over doe.
Ik ben altijd een beetje panisch als het gaat om zuivel uit de koelkast houden, zeker met dit weer, dus wat raden jullie mij aan: OP de taart verven, of het fondant met verf en al (als een soort puzzelplaatje) later op de taart te doen? On the side, als het ware.
Dank voor de hulp!

Groetjes, Katja
Katja's baksels: http://www.katjabakt.mijnalbums.nl/

2

Re: op taart verven of on the side?

Op de taart lijkt me het mooiste.

3

Re: op taart verven of on the side?

Ja ik denk ook op de taart.
Kun je fr taart niet op van die koelelementen in een handoek gerold zetten ?
Ik heb laatst zo'n platte gekocht die ik in mijn eigen gemaakte piepschuimen koelbox leg en dan daarop de taart...gaat super

4

Re: op taart verven of on the side?

Op de taart als je het direct op de taart wilt hebben. Het lijkt me moeilijk om anders fondant glad te krijgen.
Je hebt nog een andere mogelijkheid en dat is een soort schiltje maken en daarop je bloemen verven. Dan de schiltjes of 1 groot schilt op de taart plakken.

groetjes Francisca

5

Re: op taart verven of on the side?

Ik denk dat direct op de taart het mooist is, inderdaad met koelelementen eronder. Persoonlijk zou ik het niet durven aangezien je dan echt geen fouten kan maken. Met een schildje kan je dit ondervangen.

Succes!!!

Groeten Dorien.

6

Re: op taart verven of on the side?

Dank jullie voor de tips. Ik ga eerst "droog" oefenen en daarna op de taart met koelelementen eronder!

Groetjes, Katja
Katja's baksels: http://www.katjabakt.mijnalbums.nl/