1

Onderwerp: dringende vraag

ik ben nu lekker een taart aan het bakken (knutselen)

wat is lekker en kan het uberhaupt een laag tussen de mmf en de cake.

ik kankiezen tussen botercrem

jam of mascarpone met jam

kan het en zo ja welke is verstandig om te doen. Vanwege de mmf

2

Re: dringende vraag

Als plaklaagje tussen MMF en taart is botercreme het meest gebruikt, maar (gezeefde) jam of pasta kan ook! Mascarpone zou ik er niet voor gebruiken omdat je dan het risico loopt dat je MMF 'smelt'...
Suc6

Tot taarts, Yvonne
Mijn lijfspreuk: "ik blink in niks uit, maar ik kan een heleboel een beetje!"

3

Re: dringende vraag

geen mascarpone gebruiken onder fondant! Ik heb een keer afgesmeerd met mascarpone onder mmf en toen ging het smelten (al zijn er ook mensen die het wel succesvol deden).
Botercreme is goed om de taart mooi glad te maken.
Jam kan ook om de fondant te plakken op de cake, maar dan moet je het eerst verhitten en zeven ofzo (voor de klontjes, dat zie je door de fondant heen).
Dus ik zou zeggen botercreme, eventueel wat cacao of een smaakje erdoorheen?

Mijn website: Presentaart

4

Re: dringende vraag

oh we waren tegelijk tom poes :D Jij net iets sneller dus...

Mijn website: Presentaart

5

Re: dringende vraag

botercreme om de taart af te smeren.. al zou ik wel oppassen met de mascarpone en jam bij een taart met MMF.  Heb dit ook al eens gemaakt en het was VEEEL te zoet.. zou voor iets neutraler gaan zoals slagroom met een iets zuurder fruit zoals bessen of aardbeien ofzo.  of lemoncurd met mascarpone of chocolademousse..  zolang het maar afsmaakt tegen het zoete van de mmf.

6

Re: dringende vraag

bedankt allemaal voor jullie hulp