1

Onderwerp: 'Deuken' in taart camoufleren

Ik ben vandaag begonnen met mijn drie cakes voor de stapeltaart die ik morgen ga bekleden met fondant. Mijn probleem is echter dat alledrie de cakes aan de zijkant in het midden als het ware minder breed zijn dan boven en onderaan, maar verder wel goed gerezen. Het verschil van het midden tov de boven en onderrand is ongeveer 0,5 cm. Mijn vraag is dus of ik dit gewoon kan camoufleren met botercreme of, als dat niet mogelijk is (omdat het een te dikke laag wordt misschien?), anderszins kan camoufleren.  :(

Mijn taarten enzo =) *klik*

Re: 'Deuken' in taart camoufleren

Ik zou of de taarten voorzichtig bijsnijden, of toch maar botweg met botercreme dichtsmeren. Ik heb er nog nooit klachten over gehad.
Succes!

Groetjes, Niels.
Wil je onze taarten zien? Bezoek dan: http://www.nisastaarten.nl

3

Re: 'Deuken' in taart camoufleren

Dank voor je reactie :) Het bovenste taartje is maar 12 cm dus afsnijden vind ik een beetje eng, bang dat er dan helemaal niets van mijn kleine taartje overblijft ;) Maar een dikke laag botercreme kan dus wel gewoon? Dat gaat niet lopen ofzo?

Mijn taarten enzo =) *klik*

Re: 'Deuken' in taart camoufleren

Afkloppen, maar bij mij tot nu toe niet... je kunt natuurlijk de botercreme maken die hier ergens op het forum staat zonder toegevoegde melk/water, die zal minder snel lopen. Maar ervaringen wisselen nogal: bij de een loopt het uit en bij de ander niet (is bij mij tot nu toe

Groetjes, Niels.
Wil je onze taarten zien? Bezoek dan: http://www.nisastaarten.nl

5

Re: 'Deuken' in taart camoufleren

In het begin heb ik dit ook vaak gehad met m´n taarten. Geen idee waar het aan ligt. Ik heb het toen altijd gewoon dichtgesmeerd met botercreme.

Groetjes, Wietske
Al mijn foto's zijn te zien op http://felicitaartjes-wietske.mijnalbums.nl/

6

Re: 'Deuken' in taart camoufleren

Je zou evt. wat citroenrasp door de botercr

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

7

Re: 'Deuken' in taart camoufleren

je kan ook wat meer vulling in het midden doen (of heeft iemand dat al gezegd?), dan hoef je misschien alleen nog maar een klein randje bij te snijden of een klein beetje extra botercreme te gebruiken. Ik heb het ook wel eens gehad met metalen bakvormen, die worden aan de rand heet en dan rijst het sneller (tenminste, ik heb het idee dat het daaraan ligt. Je kan een bloemennagel in het midden doen of metalen satepen, of als je bakpapier aan de randen doet gaat het ook een stuk beter vind ik.
Ja verder weet ik het ook niet (heb zelf soms ook problemen, en een strakke biscuit maakt het leven, of in ieder geval het taarten maken, zoveel makkelijker :D)

Mijn website: Presentaart

8

Re: 'Deuken' in taart camoufleren

Bedankt voor alle snelle reacties! Het werd uiteindelijk een combi van snijden en botercreme en het is zowaar nog best goed gekomen ook :) Voor het resultaat zie onder taartenparade.

Mijn taarten enzo =) *klik*