1

Onderwerp: marsepein ging smelten???

Hoi Allemaal.

Ik heb even een vraagje.
Gisteren een vakantie taartje gemaakt voor mijn schoonzus en zwager.
maar door het warme weer heb ik hem toen hij af was in de koelkast gezet.
en na 1 1/2 uur er weer uitgehaald om hem mee te nemen in de auto.
ongeveer 3 kwartier gereden.
Toen ik hem wilde laten zien om hem aan te snijden zag ik tot mijn verbazing dat het blauw waterig aan het worden was en er een plas je lag?

hoe kan dit nu??

ik had botercreme als afstrijk gebruikt voor de marsepein.
kan het zijn dat het daar door kwam.
omdat het warm was dat het ging smelten??

wie o wie kan mij vertelen hoe ik dit de volgende keer kan doen?
moet voor 27 juli nog een taartje maken en als het dan weer zo warm is?

alvast bedankt.

groetjes marlies.

ps ik weet dat ik niet moet zeuren over het weer...............maar voor taarten maken liever wat ander weer. ;)

groetjes marlies

2

Re: marsepein ging smelten???

Hoi Marlies,

Het warme weer is inderdaad een probleem vooral de hoge luchtvochtigheid. En wat voor botercreme zat er onder? Alleen met boter en suiker of ook met water/melk?
Dan is het risico extra groot op smelten omdat daar ook al vocht in zit. Dus als je voor zeker gaat moet je geen botercreme -extra gebruiken.

Succes

Gr. Ingrid

3

Re: marsepein ging smelten???

zet de taart in een koelbox die je op zn kant legt
of een koeltas
je kan er weinig aan doen
zelf in de bakkerij hadden we dat met warm weer
dan smolt het zelf in de vitrine
teveel condens is het probleem

Met de kennis van nu, had ik het toen anders gedaan :)