1

Onderwerp: Hoe netjes bekleden met marsepein?

Ik heb een Brandweerauto taart voor mijn zoontjes derde verjaardag gemaakt (ik post er nog wel foto's van) maar dat viel even tegen zeg! Ik dacht: doe ik ff. Maar niet. Want:
het is natuurlijk een hoge langwerpige taart. Daar moest dan een hele grote lap rode marsepein overheen. En toen zat ik even met de hoeken. Ik kreeg er van die "tafelkleed-plooien" van, en wist niet goed hoe ik ze weg moest krijgen.
Dus ik wilde vragen, voor een volgende keer: wie heeft er tips om op een vierkante taart, de hoeken netjes te krijgen?  Uiteindelijk allerlei kunstgrepen uitgevoerd (leuke sierstrips erop etc) maar volgens mij moet het makkelijker kunnen.
Wie weet hoe?

Groetjes! Cindy
Mijn taarten kun je vinden op: http://www.mijnalbum.nl/Album=EMMHI6AR

2

Re: Hoe netjes bekleden met marsepein?

Bij een vierkante taart begin je bij de hoeken, als die strak zitten, kun je de plooien aan de zijkant op dezelfde manier als bij een ronde taart glad strijken.

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

3

Re: Hoe netjes bekleden met marsepein?

Hoi
Ik heb eerlijk gezegd met ronde taarten ook ietwat moeite om de boel strak te krijgen hoor! Maar daar kan ik makkelijker smokkelen. Ik had nu van die echt grote plooien. Gladstrijken lukt niet, in dit geval al helemaal niet omdat het zo'n groot stuk was. Bij mij gaat het dan altijd scheuren en komt de botercreme er doorheen.....

Groetjes! Cindy
Mijn taarten kun je vinden op: http://www.mijnalbum.nl/Album=EMMHI6AR

4

Re: Hoe netjes bekleden met marsepein?

Kijk eens hier, laten ze precies zien hoe je een ronde taart bekleed

http://www.youtube.com/watch?v=We26gwKS_tw

Groetjes Jojanneke

Groetjes Jojanneke

5

Re: Hoe netjes bekleden met marsepein?

Als je te dun uitrolt scheurt het met mooi maken ook sneller en dan komt idd je botercreme er snel door.

Groetjes, Carin
If at night you cannot sleep, count your blessings instead of sheep

6

Re: Hoe netjes bekleden met marsepein?

Hoi Cindy,

Wat ik altijd doe; de lap marsepein wat groter uitrollen zodat ie royaal over de taart gaat. Dan kun je de plooien wegstrijken in het deel wat je er later af snijdt.
Beetje lastig uitleggen, hopelijk begrijp je het. Toen ik de marsepein/fondant nog zo'n beetje precies passend over de taart heen legde kreeg ik ook altijd plooien. Nu niet meer. Het is natuurlijk ook een stukje handigheid. dus veel oefenen zou ik zeggen...

Gr.Ingrid

7

Re: Hoe netjes bekleden met marsepein?

He, da's een mooi filmpje! Nu zie ik wat ik altijd verkeerd heb gedaan. En dan ga ik inderdaad maar veel oefenen......
Bedankt!

Groetjes! Cindy
Mijn taarten kun je vinden op: http://www.mijnalbum.nl/Album=EMMHI6AR