Onderwerp: Chocolade rolfondant
Ik heb voor mijzelf het recept van chocolade rolfondant vertaald dat op de site staat van sugercraft.com
Hier voor de liefhebbers;
Chocolade rolfondant
1 eetl gelatine
? cup water
? cup corn siroop (maismoutstroop)
1 eetl glycerine
¼ cup crisco vegetable shortening (niet vervangen door boter)
1 tl vanilla
6¼ cups suikerbakkerspoeder (709 gr)
2 cups + 2 eetl cacao poeder
Goed voor 1250 gr fondant.
Doe de gelatine bij het water in een hitte bestendige schaal en laat dit 5 minuten staan. Verwarm dit boven een pan kokend (pruttelend) water en roer tot de gelatine is opgelost.
Voeg de glycerine en de corn siroop toe. Voeg vervolgens de shortening toe en roer totdat deze gesmolten is.
Haal de pan van het vuur en voeg de vanille toe.
Mix de suiker en de cacao en een grote schaal en maak een kuiltje in het midden.
Voeg de gelatine mix toe en roer met een houten lepel totdat alles goed gemengd is.
Kneed verder met je handen tot het een bal wordt.
Leg de bal op een licht ingevet oppervlakte (formica of marmer). Maak je handen schoon en kneed verder tot het glad en satijnachtig wordt.
Is de fondant droog of korrelig, voeg dan enkele druppels water toe en kneed weer tot het glad en satijnachtig is. (Het water zorgt ervoor dat het fondant eerst erg plakkerig wordt).
De chocolade fondant werkt makkelijker als het een dag van te voren is gemaakt, zodat het vocht zit goed door het geheel heeft verwerkt.
Het is wel belangrijk om de fondant goed af te dekken om te voorkomen dat hij te droog wordt door het verdampen van het vocht. Wikkel het goed in met huishoudfolie en plaats het in een luchtdichte doos.
Wanneer je de fondant gaat uitrollen, vet dan het oppervlak en de roller in met bakspray.
Wees niet verontrust als er scheuren in het oppervlakte komen tijdens het uitrollen. De warmte van kneden of de druk van de roller zal ervoor zorgen dat het weer glad en satijnachtig wordt.
Als de fondant stug is geworden door het bewaren, doe het dan enkele seconden in de magnetron, dit maakt het kneden makkelijker.
Wil je in plaats van cacao, witte chocolade gebruiken, smelt deze dan in de magnetron en meng dit met de corn siroop. Volg verder het recept.
Veel plezier ermee.
Gr Heleen