1

Onderwerp: prinsessen en chocolade

Voor zondag heb ik een opdracht: verjaardagstaart voor meisje van 5 jaar

Voorwaarden: iets met 'prinsessen', enkel met chocolade (geen marsepein/fondant) en gewone biscuit alleen maar gevuld met bbr ....

Help?

Ik wou dus in eerste instantie een barbietaart maken, overgoten met ganache als 'kleed', maar hoe dichterbij het komt, hoe minder ik het zie zitten ...

Ik begin nu dus echt te panikeren want we zijn al vrijdag en ik heb voor zondag 3 taarten te maken! Weer een beetje overmoedig geweest ..

Wil er iemand helpen brainstormen met mij?
Liefst niet te ingewikkeld want heb gisteren nog een taart afgewerkt voor mijn ouders huwelijksverjaardag vandaag en heb er z

2

Re: prinsessen en chocolade

Als je ganache niet ziet zitten (lijkt me inderdaad nog niet eenvoudig over een bolvorm, maar dat komt ook omdat ik het zelf nog nooit heb gedaan), wat dacht je dan van chocoladebotercr

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

3

Re: prinsessen en chocolade

Die chocoladebotercreme die Marianne tipt lijkt mij een h

Groetjes, Carin
If at night you cannot sleep, count your blessings instead of sheep

4

Re: prinsessen en chocolade

wat voor chocolade wilde je gaan gebruiken in de ganache? Wit of melk/puur? In dat laatste geval zou ik in ieder geval een donkerharige pop nemen, en misschien de jurk opleuken door er met witte chocolade een randje of figuurtjes op te spuiten. Veel succes!

Mijn taarten enzo =) *klik*