1

Onderwerp: chocolaatjes

Het gaat wel niet over het bakken en vullen van een hele taart, maar over het maken van chocolaatjes.

Van mijn kids heb ik voor mijn verjaardag twee chocoladevormen van BK gekregen. Een met basisfiguurtjes en een met schelpjes. Echt hartstikke leuk!

Maar nu...? Gisterenavond wilde ik ze natuurlijk 'even snel' uitproberen. Op deze manier te werk gegaan:
http://www.callebaut.com/nl/25005

Dit kwam eruit:

http://www.mijnalbum.nl/Foto-ZRYAYVTH.jpg

Maar nu zijn ze dus gevlekt, op sommige plaatsen glanzend en op meer plaatsen mat. Kan iemand me vertellen wat er dan mis is gegaan? Misschien heb ik niet lang genoeg geroerd, of heb ik het toch te warm laten worden, of moest het meer afgekoeld zijn voor ik het in de vorm deed?

Gelukkig kwamen ze wel lekker snel uit de vormen.

Mijn online fotoalbum: http://lonnes.mijnalbums.nl 
Mijn facebook pagina: http://www.facebook.com/BakLonnes

2

Re: chocolaatjes

sorry kan je niet helpen, maar ik kan het ook niet laten om even te reageren. Ziet er heerlijk uit :9

veel plezier nog vandaag, groetjes Mariëlle

3

Re: chocolaatjes

Nou ik heb vorige maand een workshop bonbons gedaan. En daar zeiden ze als je het te  warm laat worden, worden ze inderdaad mat. Het mooiste temperatuur om chocolade te verwerken is 30 graden. Dan blijf je wel de glans behouden.

4

Re: chocolaatjes

Hier moet ik natuurlijk wel even op reageren. Ik denk inderdaad dat je chocolade te warm was. Ik warm mijn chocolade op de volgende manier op.

20 seconden op 750 W, roeren en weer 20 seconden, roeren enz. Dit blijf je doen totdat ong. 75% gesmolten is, dan blijf je roeren totdat ook de laatste drops gesmolten zijn. Over het algemeen is hij dan gelijk goed van temperatuur. De temperatuur moet afhankelijk van het chocolade 30 a 32 graden zijn.

Als je meer vragen hebt dan hoor ik het graag!!

Vanaf nu ook cakesenzo op hyves: http://cakesenzo.hyves.nl/ Wordt lid!
Mijn website: www.cakesenzo.nl

5

Re: chocolaatjes

Bedankt dames, ik ga het vanmiddag nog een keer proberen.

Op zich zat ik wel in de richting hoor, ik deed het steeds korte tijden in de mag. maar blijkbaar toch net te lang....

Mijn online fotoalbum: http://lonnes.mijnalbums.nl 
Mijn facebook pagina: http://www.facebook.com/BakLonnes

6

Re: chocolaatjes

Leuk! Ik heb net chocoladevormpjes gekocht, dus neem gelijk de tips mee! Heb je ze ook gevuld? Ging dat goed?
Groetjes, Patricia

groetjes, Patricia

7

Re: chocolaatjes

Voor de kerst miss ook een leuk idee.

Je heb van die leuke adventskalender gevuld met chocolaatjes. Deze bewaar je en kan je de plastick vormpjes keer op keer gebruiken. Er zitten oa. treintjes en bloemetjes en leuke sterren in voor op een taart.

Groetjes Jo www.taartwizard.nl
Leer van andermans wudden, want het leven is te kort om ze allemaal zelf te wudden.