Onderwerp: Hoe strijk je de botercreme goed dicht
Hai,
Hoe strijk je de botercreme goed dicht. Als ik het doe dan trek ik vaak gaten in de laag.
Iemand een tip?
Niels.
Wil je onze taarten zien? Bezoek dan: http://www.nisastaarten.nl
Je bent niet ingelogd. Inloggen of registreren.
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bekleden » Hoe strijk je de botercreme goed dicht
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
Hai,
Hoe strijk je de botercreme goed dicht. Als ik het doe dan trek ik vaak gaten in de laag.
Iemand een tip?
Niels.
met een heet paletmes werkt bij mij heel goed
Ja, doe ik ook, maar dan nog... als ik er een keer te vaak over heen ga (met een schoon mes) omdat er nog een friebeltje zit, dan kan ik weer opnieuw beginnen
Ik hou m'n mes een tijd onder de hete kraan en als ik hem dan (goed afgedroogd) zachtjes over de boter haal dan smelt hij prachtig glad. Zodra ik merk dat hij moeilijker over de boter glijd dan maak ik hem opnieuw warm.
het lostrekken van kruimels komt waarschijnlijk doordat je je mes omhoog van de taart afhaalt laat hem er aan de rand afglijden dan blijven de kruimels zitten.
ook handig is eerts veel te veel botercrme er op dan het teveel er weer af zo komt je mes nooit in kontact met de kruimels.
En natuurlijk eerst een crumbcoat(heel dun laagje verdunde botercreme)
succes,
Saskia
Hai,
Het komt niet door kruimels hoor, mijn mes is helemaal schoon als het gebeurt... misschien maar eens een nieuw mes kopen? Wellicht dat deze niet 100% recht is ofzo, waardoor je geen gelijkmatige druk geeft... anders zou ik het ook niet weten.
Bedankt voor je antwoord.
Niels
hoi, heb nog niet veel taarten gemaakt maar ik doe het altijd met een cakebeslagschrapertje of hoe z'on ding ook heet. werkt bij mij als een tierelier. zeker als je de taart op een draaiplateau (lang leve de ikea) hebt staan.
groet Corinne
En natuurlijk eerst een crumbcoat(heel dun laagje verdunde botercreme)
succes,
Saskia
Hoe maak je dat dan? Ik heb er nog nooit van gehoord
@heuf: gewoon een dun laagje botercreme smeren (hoeft niet perse verdund) en dat eerst hard laten worden voordat je de volgende laag aanbrengt. Dit sluit de kruimeltjes op(=crumb coat)....
@dracul: Heb je wel een paletmes? Een gewoon mes is veel minder prettig werken, is gauw te scherp of te puntig.....Als je die niet hebt, werkt een pannekoekmes of zelfs een plamuurmes ook (wel goed schoonmaken eerst )
mmm... ik heb een pannenkoekmes, ik weet eigenlijk niet hoe een paletmes eruit ziet, maar zou dat veel verschil kunnen maken?
Groetjes,
Niels.
ik doe eerst een dun laagje, dat laat ik even hard worden in de koelkast en dan het volgende laagje. Met het paletmes.
zeker als je de taart op een draaiplateau (lang leve de ikea) hebt staan.
groet Corinne
Wat voor 1 is het? Heb je daar een plaatje van? Ric wilde het voor me gaan maken, maar 1 kopen is makkelijker
Het Snudda draaiplateau. Ik heb hem van de week voor het eerst gebruikt en vind hem geweldig.
corinne schreef:zeker als je de taart op een draaiplateau (lang leve de ikea) hebt staan.
groet CorinneWat voor 1 is het? Heb je daar een plaatje van? Ric wilde het voor me gaan maken, maar 1 kopen is makkelijker
Heb er 2 week terug een bij de lidl gehaald. Kostte 7,95 Ideaal!!!
Te mooi om op te eten.... te lekker om te laten staan.
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bekleden » Hoe strijk je de botercreme goed dicht
Powered by PunBB, supported by Informer Technologies, Inc.