1

Onderwerp: gelatine

ik heb vanavond de aardbeienmousse van koenie proberen te maken..wat een drama is die gelatine zeg....alsik het bij de puree doe krijg ik allemaal van die vieze slierten erin.,...wat doe ik fout...????

groetjes Saskia
www.taartenmeer.nl

2

Re: gelatine

Hoe heb je de gelatine opgelost?

[b][color=pink][url=http://www.naara.nl]Na

3

Re: gelatine

ik heb het inkoud water gelegd...en daarna warm gemaakt in een pannetje en daarna bij de aardbeienprut gekieperd....

groetjes Saskia
www.taartenmeer.nl

4

Re: gelatine

Ja, lijkt me toch goed.

De keren dat ik het gebruikte moest ik het in koud water weken. Dan goed uitknijpen en in een beetje warme melk oplossen. En dat mengsel bij m'n slagroom o.i.d. doen.

[b][color=pink][url=http://www.naara.nl]Na

5

Re: gelatine

Volgens de gebruiksaanwijzing van dr. Oetker doe ik het: eerst laten weken in koud water, dan uitknijpen, in een pannetje op het vuur laten oplossen en dan de aarbeienmouse bij de gelatine. Bij mij gaat dit altijd goed.

Nou hopen dat het volgende keer lukt. Succes

groeten Nathalie

Groeten Nathalie

6

Re: gelatine

ik worstel er ook nog steeds mee. de beste truc is :

laten weken in koud water
als je het dan bijvoorbeeld bij slagroom moet doen, een beetje room in een potje, dit opwarmen en hierin dan de uitgeknepen gelatineblaadjes in oplossen. dit gaat heel makkelijk omdat de room warm is. en dan dat beetje warme room met de gelatine in een beetje laten afkoelen en bij de rest van de room doen.
zo lukt het mij het beste.

website : www.detaartenfee.be
het boek van de taartenfee verschijnt op 1 november 2010

7

Re: gelatine

ik week de gelatine met koud water en los het daarna op met een beetje gekookt water goed roeren, en dan door de slagroom of waar het doomoet.

8

Re: gelatine

dank jullie voro de adviezen..ga het vanavond nog eens proberen.....

groetjes Saskia
www.taartenmeer.nl