1

Onderwerp: Roosjes zijn zo droogjes!

Haaai!
Vraagje.....ik heb net roosjes zitten maken, maar ze zijn heel drooog en hard geworden! Ik zie hier op de site van die mooie 'vettige'blaadjes, veel mooier. Ik heb kaneel gebruikt om ze te kleuren, want vloeibare kleurstof werd veel te plakkerig van. Worden ze vanzelf zachter als het wat warmer is buiten ofzo? En kan je ze wel eten als ze zo droog en hard zijn?
Groetje!

2

Re: Roosjes zijn zo droogjes!

kaneel en?
marsepein of wat anders?

cateren is ook gebakjes maken :)

3

Re: Roosjes zijn zo droogjes!

Als je marsepein gebruikt, blijft het in principe zachter. Hoe dikker de marsepein hoe minder snel eea uitdroogt. Als je fondant gebruikt, wordt het altijd droger.
Eten kun je het altijd, ook al zijn ze wat harder. Van binnen blijft het zacht hoor!
En voor wat betreft het warme weer, tja dat maakt alles altijd plakkeriger en zachter. Je handen insmeren met crisco werkt super, plakt het in ieder geval niet meer aan je handen.
Succes ermee

Groetjes van Carina
http://www.taartwerk.nl

4

Re: Roosjes zijn zo droogjes!

oo, ja, die crisco, dat lees ik vaker. Ik heb inderdaad fondant gebruikt. Frituurvet is een goed alternatief, toch?
dank!

5

Re: Roosjes zijn zo droogjes!

Ja, maar die moet wel echt wit zijn.

Groetjes van Carina
http://www.taartwerk.nl

6

Re: Roosjes zijn zo droogjes!

Ik spuit altijd een beetje bakspray in mijn handen, dat werkt ook super.

www.detaartentantes.nl
Workshops en webshop taartdecoratie. Ook afhalen in Zwolle en Elburg!