1

Onderwerp: lijm

hoi
ik heb een tip om zelf lijm temaken
een theelepel arabiche gom en een theelepel water door roeren en een uurtje laten staan.
de klontjes gaan er vanzelf uit
en als het teslap is beetje gom er bij doen tot je de gewenste dikte hebt
je kan het bewaren in zn fotorol kookertje en die kan je meestal wel krijgen bij de fotozaak

Met de kennis van nu, had ik het toen anders gedaan :)

2

Re: lijm

arabisch gom , waar haal je dat?

3

Re: lijm

ach toevallig arabische gom vandaag gekocht in Hoorn, ga ik eens uitproberen. wil dit weekend de paardenstal maken van debbie brown kan daar de paardekoppen misschien mee vastzetten en met spagetti er in dan

4

Re: lijm

Ladypukky ik koop het bij de marokkaanse slager!

5

Re: lijm

En als je geen arabische gom hebt, kun je ook tylose gebruiken (en tragant denk ik ook wel?)

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

6

Re: lijm

tylose heb ik wel in huis
mss toch maar eens proberen?

7

Re: lijm

Lijm gemaakt van een kopje suiker met een half kopje water ingekookt tot een stroopje plakt ook uitstekend!

Tot taarts, Yvonne
Mijn lijfspreuk: "ik blink in niks uit, maar ik kan een heleboel een beetje!"

8

Re: lijm

Ik heb dit recept gekregen van Debbie Brown. Dit gebruikt zij altijd.

mix 1/4 teaspoon of CMC into 2 tablespoons warm water.  Leave overnight and then stir before use.

CMC = hetzelfde als Tylose.
Groetjes Heleen

9

Re: lijm

hm interessant, smelt je marsepein niet van suikersiroop??? dan

Re: lijm

Je hebt echt maar een druppel nodig. Marsepein smelt niet zo snel van water hoor. Dat kun je het ook gebruiken. Ik zou geen water op fondant gebruiken, daar is deze lijm echt perfect voor.

Mijn taartjes zijn ook te zien op: http://mamasas.mijnalbums.nl/

11

Re: lijm

Ik lijm altijd alles met water op fondant. Dat gaat prima.

Groetjes, Carin
If at night you cannot sleep, count your blessings instead of sheep

12

Re: lijm

ik heb ook een keer als tips van iemand van het forum gekregen om tylose en een klein beetje water te gebruiken tot het een dik papje wordt,werkt perfect!!
groetjes danielle