Onderwerp: Hemelse Modder (maar dan a la Lilo)-taart
Iemand vroeg aan de hand van mijn geposte chocoladetaart naar het recept, dus hier komt -ie:
fotootje: en versierd:
nog een fotootje aangesneden:
Ingredienten:
185 gr zelfrijz bakmeel
60 gr bloem
40 gr cacaopoeder
250 gr boter in blokjes
1 el olie
200 gr pure chocolade, gehakt
375 gr basterdsuiker
1 el oploskoffie
2 eieren, schuimig geklopt
Saus:
150 gr ongezouten boter, in blokjes
150 gr pure chocolade
Bereiding: (voor een bakblik van 20 cm, met bakpapier bekleed)
Bloem, zelfrijz bakmeel en cacao zeven en mengen in grote kom. Kuiltje in het midden.
Boter, olie, suiker, oploskoffie en chocola in pannetje verwarmen en roeren tot alles gesmolten is en de suiker opgelost.
Dit in het kuiltje droge ingredienten gieten en mengen met handgarde. Schuimig geklopte eieren er doorheen spatelen met lepel.
In de voorverwarmde oven op 160 graden. In het recept staat voor 2 uur, maar ik ben na anderhalf uur al gaan prikken en toen was ie al bijna gaar. Af laten koelen in bakblik.
Er komt een beetje een harde bolle korst op, dus die kun je eraf snijden voordat je hem omkeert.
Dan saus maken door boter en chocola samen al roerende te smelten. Even af laten koelen en over de taart gieten. Klaar!
Deze taart is heerlijk, maar heel machtig. Beetje als brownies, zeg maar. Ik denk dat je veel mensen uit moet nodigen om hem op te komen eten als je niet tonnetje-rond wilt worden... Maar ja, de lekkerste dingen zijn vaak niet de gezondste!