Aangezien mijn zoon een allergie had voor kippe-ei heb ik hier nog een basiskookboek liggen bij voedselallergie en -intolerantie maar kan er alleen eivrije cake in vinden.
Bereidingstijd: 10 min
Baktijd: 1 uur en 15 minuten
Bijzondere materialen: mixer, cakevorm met inhoud van anderhalve Liter, oven
315 gr bloem
1 1/2 zakje bakpoeder
45 gr custardpoeder
2 zakjes vanillesuiker
225 gr witte basterdsuiker
150 gr margarine
3dl water
4 eetlepels poedersuiker
Meng de gezeefde bloem met de bakpoeder, de custardpoeder, de vanillesuiker en de witte basterdsuiker.
Smelt de margarine, schenk het water hierbij en voeg dit samen al roerende toe.
Klop het deeg met behulp van de mixer ong 5 minuten.
Doe de massa direct over in een ingevette en met bloem bestoven cakevorm.
Vul de vorm voor max tweederde deel om uitrijzen te voorkomen.
Bak het deeg ong 1 uur en 15 minuten in een voorverwarmde oven, gasstand 3 of elektrisch 180 graden.
Open de oven niet om inzakken te voorkomen.
De cake is gaar als een breinaald die erin gestoken wordt, er droog uitkomt.
Laat de cake afkoelen en neem de cakevorm voorzichtig weg.
Bestrooi de afgekoelde cake met poedersuiker (dit laatste hoeft dus niet als je hem decoreert)
Ik heb het recept letterlijk uit het boek overgenomen en zelf nog nooit geprobeerd dus kan je niet vertellen of het ook lekker van smaak is etc.