1

Onderwerp: bolvormige taartje

dames,

ik heb een bol vormige taartje gebakken in mijn beslagkom( roestvrijstaal), ik heb hem eerst ingevet met olie en daarna bestrooit met meel, na het bakken kreeg ik hem er niet, uit ik ben toen met een mesje en mijn vingers is het uit eindelijk wel gelukt, de boven kant zag er niet uit, met behulp van botercreme de gaten gevuld,

nu vraag ik me af, hoe krijgen jullie je biscuit uit de blokker bol?

dank

2

Re: bolvormige taartje

Ik heb wel eens kruislings 2 of 3 reepjes bakpapier van 3 cm door de bol gelegd, die er aan de bovenkant een beetje uitstaken, kon je hem daar zo mee eruit lichten. Nadeel wel, er komt altijd wat deeg onder, dus ook geen supergladde oppervlakte.

Tot taarts, Yvonne
Mijn lijfspreuk: "ik blink in niks uit, maar ik kan een heleboel een beetje!"

3

Re: bolvormige taartje

Blokkerbol weet ik niet maar de schaal van Ikea gaat gewoon goed met een spuitbus van Soezie

Re: bolvormige taartje

Ik heb een glazen ovenschaal ingevet en met meel bestrooid en ik denk dat hlas toch wat makkelijker is..
xx

5

Re: bolvormige taartje

bedankt voor de tip, ga het nogmaals proberen!