1

Onderwerp: Help!!

Ik begin net met bakken en ja hoor, ik bak en nu al niks van.
Ik was begonnen met cupcakes; met het recept van Nigella Lawson. Netjes alle hoeveelheden afgewogen enz. Ik had de oven op 190 graden celsius gezet. De cakejes in het midden van de oven gezet. Het duurde lang voordat ze redelijk van kleur werden. Heb totaal 24 min in de oven gezet. Toen ze eruit kwamen was het een plaatje! Maar na niet al te lange tijd storten ze in. En helaas is dit niet de eerste keer. Hoe komt dat toch. Ik begin net wil veel leren maar de moed zakt een beetje in mijn schoenen. Wil van alles gaan maken, maar als de cakejes al niet lukken??
Hopelijk kan iemand mij wat handige tips vertellen!

HELP!
Groetjes
Bloem14

2

Re: Help!!

Misschien langzamer afkoelen? Beetje testen met temperatuur, wat lager proberen?
Hoeveel melk doe je er in?

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

3

Re: Help!!

Ik gebruik gewone cakemix van Koopmans en die lukt altijd. Oven op 150 graden(heteluchtoven) en dan 30 minuten.

Groetjes, Carin

Groetjes, Carin
If at night you cannot sleep, count your blessings instead of sheep

4

Re: Help!!

als de cakejes klaar zijn dan eerst de oven alleen een beetje open zetten...na een paar minuutjes helemaal open en het rooster een stukje eruit en na nog weer een paar minuutjes ze er helemaal uit halen. Zo koelen ze langzaam af en schrikken ze niet van de kou waardoor ze in kunnen storten...misschien helpt dit?? (zo doe ik het altijd)

5

Re: Help!!

Misschien had je het beslag wel te luchtig geklopt? Voor cake is dat niet nodig zoals het voor kapsel/biscuit wel moet.

Mijn online fotoalbum: http://lonnes.mijnalbums.nl 
Mijn facebook pagina: http://www.facebook.com/BakLonnes