1

Onderwerp: Roomboter/Zonnebloemolie

Meestal bak ik cake's, muffins, cup-cakes enz.
met boter.
Onlangs een recept geprobeerd voor muffins en dat was
met zonnebloemolie.
Vind persoonlijk dat ze lichter verteerbaar zijn.
Is het mogelijk om in de toekomst dan alle cake's enz. te bakken met zonnebloemolie.
Als ze dan aangeven in het recept bv. 200 gram boter
kan ik dan 200ml zonnebloemolie gebruiken.

Vriendelijke groetjes, Anouk

2

Re: Roomboter/Zonnebloemolie

je kan 4/4 cake maken met olie, die verandert niet zoveel aan de smaak!
(heb het al uitgeprobeerd)

groetjes, Katleen  - patissière en cakedesigner, met workshops!

3

Re: Roomboter/Zonnebloemolie

Ik bak altijd met olie, bijna nooit met boter.
ik weeg de zonnenbloem olie ook af, dus ipv 200 gram boter 200gram olie !